Nye brolæggersvende

Nye brolæggersvende
12. 09 2018
12 nye brolæggere er udlært. Seks svende blev udlært fra NEXT Uddannelse København, fire fra Learnmark Horsens og to fra AARHUS TECH.

Brolæggermestre, kollegaer og familie indtog hallerne på landets tre uddannelsessteder for brolæggere den 6. september, da eleverne modtog svendebevis. På NEXT Uddannelse København blev dagen fejret med taler, musik og en stående buffet.

På NEXT gav Brolæggerlaugets oldermand Claus Johnsen de nye brolæggersvende disse ord med på vejen:

-Det er en stor dag for Brolæggerfaget. Vi har fået 12 nye brolæggere, og de seks står her på Next Uddannelse København og skal snart modtage svendebreve. Men først skal I vide, at de svendeprøver I har udført, er ekstraordinært flot arbejde, og I har vist, at I kan levere kvalitetsarbejde. Mestrene har brug for jeres kvalifikationer, og der er masser af arbejde, der venter, sagde Brolæggerlaugets oldermand og fortsatte:

-Når nu I forlader skolen er der ingen mester til at holde hånden under jer. I skal altid huske at passe på jer selv og overholde reglerne for arbejdsmiljø. Gå nu ud og udfør kvalitetsbrolægning, og fortæl familie og venner, hvor godt et fag, vi har.

Eleverne afsluttede deres svendeprøve med at sætte granitbrosten, der krævede præcise hugninger, lige fuger og den rigtige højde. To af eleverne fra samme firma, Dansk Kvalitets Brolægning i Stensved, modtog bronzemedaljer for deres flotte svendeprøver.

Learnmark Horsens
I Learnmark Horsens blev fire nye brolæggere fejret af venner, familie og mestre. Bestyrelsesmedlem Carsten Grumsen fra Brolæggerlauget ønskede tillykke:
-I har nu et svendebrev som bevis for, at I kan jeres håndværk - et gammelt og solidt håndværk. Det kan og skal I være stolte af.