Nyt spændende musicalteater på vej i Horsens

Louise Robinson, instruktør og koreograf Morten Kristensen. Maria Norby var fraværende.
Louise Robinson, instruktør og koreograf Morten Kristensen. Maria Norby var fraværende.
Nyt spændende musicalteater på vej i Horsens
15. 10 2019
Louise Robinson har medvirket i mange musicals både på scenen, og som forfatter og instruktør. Sammen med sine gode veninde Maria Norby, mener de begge, at Horsens er stor nok til at have eget musicalteater, så det har de gjort noget ved.

Louise har stor erfaring indenfor musicalgenren og har ved mange lejligheder bevist at vingerne sagtens kan bære. Hun har sammen med Maria Norby som er vocal coach/stemmetræner og koreografen Morten Kristensen, sat baren højt for et kommende musicalteater i Horsens, i samarbejde med Horsens Ny Teater.

Hvorfor et musicalteater i Horsens?

Avisen spørger Louise Robinson hvorfor de har valgt at kaste sig ud i det store projekt:

- Maria Nordby og jeg, har i lang tid gerne vil lave noget stort sammen, og vi kontaktede Horsens Ny Teater som gerne ville være med til at lave et musicalteater. Vores mål er at lave teater på højt niveau. Vi vil gerne være en grobund, hvor de unge kan blive dygtige og måske på sigt få muligheden for at komme med på de semiprofessionelle forestillinger i Silkeborg, Vejle og Herning.

For Louise og de øvrige i det kreative team er rammerne til at lave gode musicals i Horsens tilstede, og Louise beskriver det på denne måde:

- Vi vil gerne tilbyde amatørerne rigtige professionelle rammer, så de ved hvad der stilles af krav og hvad der kan lade sig gøre. Vi har en tro på, at du sagtens kan være ung voksen og lave rigtig godt teater. Vores ambition er at lave teater på højt niveau som alle har råd til at betale for billetten.

For at have styr på foreningen har de etableret en bestyrelse som består af to unge, og tre voksne fra teater- og forretningsverdenen. Det var vigtigt for Louise og de to andre at få folk med på holdet som ikke bare ville stå på en musicalscene, men ville tage sig af det som sker udenom.

- Vi har lavet en forening og vi har tænkt over hvordan vi differentierer os fra Horsens Amatør Teater og Komediehuset. Vi skal lave musical og ikke det som de to andre laver. Det har været vigtigt at få det fortalt, for vi vil ikke lave konkurrence med de andre, men være et ekstra tilbud, fortæller Louise Robinson.

I øjeblikket kalder foreningen sig for MaryLou Musical og når deres nye logo er på plads, skifter foreningen navn. Foreningens primære målgruppe er de 16 – 25-årige og man forventer at få medlemmer fra Horsens og de omkringliggende kommuner, da foreningen gerne optager medlemmer fra hele landet.

High School Musical i 2020

Louise har tidligere været instruktør på High School Musical på ungdomsskolen i Hedensted, og har mærket at der er enorm efterspørgsel på, at man også opfører High School Musical 2 og Louise Robinson forklarer:

- Der er stor interesse for vores Highschool Musical 2 og det er godt, at vi får vist hvad vi kan, en slags grundsten. Vi har forhåndsinteresse fra hele landet og omkring 900-1000 vil gerne til audition på musicalen – ja, det er meget overvældende. Vi skal lige have det praktiske på plads – hvor skal vi øve, og hvor skal vores kulisser og kostumer opbevares, men det er næsten på plads.

Performanceholdet er kernen i musicalteateret

I slutningen af september havde man indkaldt til den første audition hvor 20 håbefulde unge mennesker skulle vise hvad de kunne og der blev udvalg ni til performanceholdet. Selve auditionen forgik i Håndværkerforeningens teatersal, hvor Louise og det kreative team så de mange talenter vise hvad de kunne.

- Vores første projekt er at vi skal lave julemusical i Horsens midtby og vi har også forespørgsler om at lave småoptræden forskellige steder. Vi har valgt at lave et performancehold som skal være kernen i vores teater. Vi lægger vægt på at de 10 – 12 unge på holdet skal være dygtige sangere og skuespillere, fordi vi kommer til at arbejde i hurtige og tætte øveforløb, fortælle Louise Robinson.

Hvert år vil man have audition til performanceholdet, så man finder de bedste og sørger for at der løbende bliver tilført nye kræfter til holdet.

Vi laver en musical om året

- Det er planen at vi skal lave en musical om året sammen med Horsens Ny Teater, derudover laver vi workshops gennem hele året. Det betyder at hvis man ikke er med på performanceholdet, kan man alligevel deltage i teaterets aktiviteter og være en del af fællesskabet. Planen er at vi selv skal undervise, men vi tager også dygtige eksterne undervisere ind og har aftaler med de dygtige folk på Fredericia Teater, slutter Louise Robinson af.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook