Nytårskur med fynd og klem

Nytårskur med fynd og klem
11. 01 2019
Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel ned over Plejecenter Egebakken i Egebjerg. Stole og borde var placeret strategisk i den ellers så rummelige sal i Egebakkens hovedbygning – der skulle gøres plads til mange ved dette års Nytårskur.

Fredag formiddag den 11. januar fandt den traditionsrige nytårskur på egebakken sted. Endnu en gang var der festlig stemning, sang og skålen i mousserende vin – et nyt år blev budt velkommen med manér. Køkkenet diskede op med alskens lækkerier, så gæsterne kunne nyde en god brunchmenu med alt fra skramlede æg og bacon, pølse og ost til ”langsomme snegle” der hurtigt fik ben at gå på.

Årets taler ved nytårskuren var undertegnede, Sognepræst i Lundum og Hansted Pastorat Søren Jensen, som berettede om ”Livets Veje”, og hvordan man kan finde mening i sit liv, når man ser tilbage på alle de uventede drejninger og krumspring ens livsvej har taget. Måske kan man i bagklogskabens lys finde en mening med det, der ellers virkede som en blindgyde.

Frivillige og personale i skøn samklang

Nytårskuren er som mange andre aktiviteter på Egebakken et resultat af mange ihærdige menneskers arbejde. Aktivitetsrådet og den selvstændige forening ”Egebakkens Venner” samarbejder ofte med personalet på Plejecenter Egebakken, og det gode fællesskab resulterer i mangfoldige klubber og arrangementer til glæde og gavn for alle i Egebjerg og omegn. At de frivillige på Egebakken også griber ud i samfundet og tager kontakt til kirke, skole mv. er et fint eksempel på, at sammenhængskraften blomstrer i Hansted-Egebjerg. På billedet ses nogle af de ihærdige frivillige og personale, som sørger for, at der er et rigt kulturliv for de ældre i Egebjerg.