Om Allehelgen



Allehelgen fejres første søndag i november. Her mindes vi de døde, både dem, som vi for nyligt har mistet, men også kristne gennem tiderne, som har vidnet om deres kristne tro.
 Allehelgen har rødder tilbage til middelalderen. For den protestantiske kirke er højtiden også præget af, at Luther allehelgensaften den 31. oktober 1517 slog sine teser mod den katolske kirke op på kirkedøren i Wittenberg. Derfor regner man den 31. oktober som jubilæumsdagen for reformationen.
 Halloween, som også fejres den 31. oktober, er den amerikanske udgave af allehelgen, og det er fejringen af halloween, der har bragt traditionen med uhygge og græskar til Danmark.
 Teologiprofessor Kirsten Nielsen, Århus, siger: ”I landsbyen, hvor jeg voksede op, læste præsten navnene på årets døde ved Alle Helgens-gudstjenesten. Her var der ingen forskel på folk. Og her kom familierne til årets døde, uanset om de var hyppige kirkegængere eller ej.
Derfor tænker jeg heller ikke på ét bestemt menneske ved Alle Helgen, men tænker med taknemmelighed på alle dem, der har været med til at skabe den verden, som blev min, kendte som ukendte.”
 Det er også på denne måde, vi mindes de døde i vore sogne 2. november, hvor alle er velkomne:
 I Østbirk Kirke kl. 17.00 og Yding Kirke kl. 19.00. Begge steder kirkekaffe stående i kirken og med mulighed for at tage et lys i våbenhuset og bære ud til det gravsted, man er forbundet med.
 I Ørridslev Kirke kl. 10.00 og ved gudstjenesten medvirker kirkesanger Anne Rahbek sammen med to af sine musikvenner: Pernille Böser spiller tværfløjte, Minako Jensen spiller orgel og Anne spiller cello. Sammen vil de spille dejlig musik. Efter gudstjenesten bydes der på sandwich i våbenhuset.
 I Tolstrup Kirke kl. 10.30 og i Kattrup Kirke kl. 19.30 - begge steder serveres der kirkekaffe. Hver familie får et lys, som kan sættes på gravstedet.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024