Østbirk-damer slutter supersæson af med oprykningskampe

Østbirk-damer slutter supersæson af med oprykningskampe
08. 04 2018
Håndbold, damer, 3. division: ØIF skal spille 2 kampe mod Aars mod oprykning til 2. division

Søndag blev naboerne fra Brædstrup HK besejret med hele 27-11 i sæsonens sidste puljekamp, og nu har Østbirks håndbolddamer mulighed for at spille sig op i 2. division.
 Mens sæsonen for alle de andre håndboldhold i Østbirk sluttede før påske, er den langt fra spillet til ende for byens damehold i 3. division.
 Holdet blev spået en svær sæson, da det for et år siden for første gang i klubbens historie lykkedes at rykke op i 3. division. Men efter få kampe i landets fjerdebedste række kunne man fornemme, at holdets målsætning om at undgå nedrykning ville blive indfriet uden problemer.

I top efter første halvdel af sæsonen
Allerede i den første kamp tilbage i september blev det til en overbevisende sejr over GNIF Lemvig, og få måneder senere lykkedes det for de grønblusede at sende sæsonens puljevindere fra Rækker Mølle hjem med et nederlag på 24-19.
 Med blot to knebne etmåls-nederlag i Østbirks første 10 kampe, kunne holdet gå på julepause med en topplacering i 3. division.

Farvel og goddag til tre spillere
I pausen måtte holdet sige farvel til en af nøglespillerne, idet Skanderborgs 1. divisionshold tilbød Melanie Fuglsbjerg en kontrakt for resten af sæsonen. Den blev der naturligvis sagt ja tak til. Samtidig valgte Julie Hassing at stoppe, mens holdet herefter også måtte se bort fra Simone Glavind grundet et ødelagt korsbånd.
 Heldigvis var der på samme tidspunkt tilgang af både Ragnhild Steen, Sofie Findalen og Sarah Holm, så antallet af spillere i truppen forblev derfor uændret til den sidste halvdel af sæsonen.

Aars HK venter i oprykningsbrag
Også her imponerede Østbirk-damerne. Ud af ti mulige sejre blev det til otte af slagsen. Den sidste kom som bekendt i hus foran et talstærkt hjemmepublikum søndag mod Brædstrup HK. Det betyder, at holdet i første omgang skal ud i to kampe mod Aars HK, der blev nummer to i en anden 3. divisionspulje.
 Skulle det her lykkes for Østbirk at få den samlede sejr, venter to kampe mod Silkeborg Voel, der sluttede som nummer 10 i 2. division. Den samlede vinder af det opgør rykker op i 2. division i den kommende sæson.
 Den første kamp mod Aars HK spilles på udebane søndag den 15. april kl. 15.00. Herefter venter returkampen på hjemmebane i Østbirkhallen søndag den 22. april kl. 16.15.

Målscorere mod Brædstrup HK:
Sisse Olesen 11, Sarah Holm 5, Line Kristiansen 4, Nanna Poulsen 3, Line Glassow 2, Louise Justesen 1, Emilie Højlund 1.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!