Østbirk IF’s U8 vinder bronzedrama

På podiet ses fra venstre Sebastian Holm Justesen, Theis Lillelund Schmidt, Waldemar Bruus Jakobsen, Jakob Bak Pedersen, Mads Ravnsbjerg og Johan Ravnsbjerg.
På podiet ses fra venstre Sebastian Holm Justesen, Theis Lillelund Schmidt, Waldemar Bruus Jakobsen, Jakob Bak Pedersen, Mads Ravnsbjerg og Johan Ravnsbjerg.
Østbirk IF’s U8 vinder bronzedrama
17. 06 2019
Østbirk IF’s U8 fodbolddrenge deltog lørdag den 15. juni i et vådt og blæsende VRI-arrangeret stævne på Bellevue Stadion i Risskov ved Aarhus.

Et forholdsvis uprøvet Østbirk-hold var op til kampstart blevet ramt af akutte spillerafbud. Det betød, det måtte stille op til stævnet uden udskiftningsspillere. Det lykkedes i sidste øjeblik at inddrage Mads Ravnsbjerg som reserve fra årgangen over, der var taget med til Aarhus for at heppe på holdet og sin bror. Og holdet var dermed for første gang nogensinde repræsenteret ved et brødrepar, hvilket for nostalgikere hurtigt ledte tankerne og sammenligningerne tilbage til Laudrup-tiden.

Heldigvis slap alle drengene for skader undervejs. Og de lagde stærkt ud i deres første kamp mod ASA fra Aarhus. Sebastian Holm Justesen, der var en konstant trussel fra sin plads på højre side af midtbanen, fik en drømmestart i sin debutkamp for Østbirk, da han hurtigt i opfattelsen opsnappede en pasning fra modstanderen i feltet og resolut bankede bolden i nettet. Trods et solidt spilovertag til Østbirk lykkedes det alligevel modstanderen at liste to mål ind undervejs, og kampen endte med de ærgerlige cifre: 1-2.

Desværre kom nederlaget i sidste ende til at koste finalepladsen. Da alle puljeresultater var gjort op, havde Østbirk kvalificeret sig til kampen om tredjepladsen.

Her ventede Lyseng. Østbirk-drengene fightede med hele hjertet, og belønningen kom, da Waldemar Bruus Jakobsen tørt huggede bolden i mål efter et hurtigt og direkte opspil.

Bronzekampen sang på absolut sidste vers, da en Lyseng-spiller rev sig løs af Østbirk-forsvaret og tromlede målmand Jakob Bak Pedersen ned for på riposten at udligne til 1-1. Målet blev godkendt, og kampen skulle dermed i forlænget spilletid. Kort inden denne udløb, passerede Lyseng en fortsat groggy Østbirk-keeper til stillingen 1-2.

ØIF-træner på dagen, Pia Jakobsen, piskede fra sidelinjen gejst og selvtillid ind i drengene til et allersidste angreb. Og efter et langt udspark endte bolden for fødderne af Johan Ravnsbjerg. Syv meter fra målet afsluttede han med et hårdt og højt vinklet skud, der var et field goal i amerikansk fodbold værdigt. Og imens flere tilskuere i bedste golf-stil påbegyndte et råbende og advarende “fore!” til badegæsterne på den bagvedliggende Bellevue Strand, indtraf et lille mirakel fra oven. En voldsom kastevind fra nordøst gjorde, at bolden pludselig svævede et par sekunder i luftstrømmen - flere meter over målet - for derpå at dykke direkte ned bag en forbløffet Lyseng-målmand. Og foran en talrig skare måbende tilskuere. 2-2 på kampens sidste spark.

Afgørelsen skulle nu findes i en straffesparkskonkurrence. Lyseng scorede på et af deres første to spark, mens Østbirk misbrugte begge deres. Det tvang Østbirk til at score på deres tredje og sidste spark. Theis Lillelund Schmidt påtog sig ansvaret, og via målmandens ene handske og derpå indersiden af stolpen passerede bolden lige akkurat målstregen. Og da Jakob Bak Pedersen parerede Lysengs sidste spark, skulle holdene ud i ekstra spark. Her scorede først Johan Ravnsbjerg og siden Jakob Bak Pedersen, inden Lyseng på deres afgørende spark sendte bolden i retning af Aarhusbugten. 3-2 på straffe til Østbirk og bronzestatuetterne var sikret.

I Odense taler de efter 25 år stadig om miraklet i Madrid. I Østbirk vil miraklet ved Bellevue også længe være prentet på nethinden hos de fremmødte.

U8-drengene kan nu tage på en snarlig og velfortjent sommerferie og se tilbage på et helt formidabelt forår som har stået i sammenholdets og sammenspillets tegn, og hvor fire stævner har udmøntet sig i henholdsvis to første- og to tredjepladser.