Overbevisende Horsenssejr over Vejle i lokalbraget

Der var klasseforskel på banen, da AC Horsens her til eftermiddag sikrede sig en stensikker 3-0 sejr over lokalrivalerne fra Vejle Boldklub. Jeppe Mehl scorede kampens første mål, og Troels Kløve fulgte op med to af slagsen.

Det begyndte ellers ganske jævnbyrdigt på CASA Arena Horsens med masser af spil mellem felterne, nærkampe og duelspil, men kun tilløb til chancer, og kampens første reelle forsøg kom fra Jeppe Mehl efter et kvarters spil. Frederik Helstrup brød et Vejle-angreb og sendte André Bjerregaard i dybden med en god aflevering. Bjerregaard holdt på bolden og dirigerede den elegant videre med hælen til Martin Lund, der strøg mod baglinjen. Her ventede han klogt og tålmodigt til det rigtige øjeblik og fandt Jeppe Mehl, der tæt under mål sendte bolden i netmaskerne til 1-0.

Målet gav masser af optimisme til hjemmeholdet, og fem minutter senere var Mehl på spil igen med en god mulighed. Han trykkede af fra en god position, men bolden ramte en modstander, hvorefter den prellede af på stolpen.  Viljormur Davidsen havde vejlensernes bedste mulighed i 1. halvleg, da han sendte et fladt skud lige forbi Jakob Busks mål i det 25. minut. I den anden ende havde Martin Lund og Steffen Kielstrup udmærkede afslutninger, og Troels Kløve var tæt på at nå riposten fra Vejles polske målmand Patryk Wolanski i det 35. minut, men polakken slap med skrækken.

Der var mange gule chancer i de første 45 minutter, men det så ud som om, at det ”kun” skulle blive til en pauseføring på 1-0, indtil Troels Kløve viste klassen i de sidste sekunder inden pausen. Han modtog en glimrende bold i dybden, og han så Vejle-keeperen, der først var på vej ud af sit mål og siden fortrød, og Kløve var iskold, der han lagde bolden over Wolanski til stor jubel for de godt 3.300 tilskuere.

Det var en iskold spand vand i hovederne på Vejle-spillerne, der skulle jagte 2-0 føringen i de sidste 45 minutter. AC Horsens kom godt ud fra pausen, og der var blot spillet et minut, da André Bjerregaard pressede Jonatan Neftali og erobrede bolden ved baglinjen. Bjerregaard viste fremragede overblik og serverede bolden for Troels Kløve, der midt for mål blot skulle skubbe den ind over stregen.

3-0 målet punkterede reelt kampen, og gæsterne havde svært ved at finde et modsvar. Der kom lidt mere liv i kampen hen mod slutningen af opgøret. André Bjerregaard forsøgte at krølle bolden ind i hjørnet i det 79. minut, men den strøg lige forbi, og et par minutter senere forsøgte Frederik Helstrup sig med et fladt skud, men keeperen var på plads.  Niclas Balleby og Martin Retov havde et par udmærkede afslutninger i slutminutterne, men uden at få netmaskerne til at blafre, og stolpen stod i vejen i den anden ende, da Anders Kaagh forsøgte sig til allersidst.

Dermed sluttede opgøret 3-0, og AC-spillerne blev klappet fra banen af et entusiastisk hjemmepublikum.

Kløve: Rart at give fansene en god oplevelse

Hovedparten af de 3.357 tilskuere hyggede sig på CASA Arena Horsens tidligere i dag, for de kunne se hjemmeholdet hente en overbevisende 3-0 sejr over lokalrivalerne fra Vejle Boldklub.

Der er noget særligt over lokalopgørene, og stemningen var selvfølgelig i top efter kampen i vinderholdets omklædningsrum. Troels Kløve, der scorede to gange og blev kåret til man of the match af hjemmepublikummet, var glad for at kunne give noget videre til de gule fans.

- Jeg har ikke mødt Vejle så mange gange som AC Horsens-spiller, så jeg har ikke det store forhold til klubben, men kampene betyder meget for vores fans, og det er rart at give dem en god oplevelse, fortæller Troels Kløve og fortsætter:

- Sejren betyder også, at vi tager til Roskilde med masser af selvtillid, men den kamp er måske endnu sværere for os. I dag var folk klar til lokalopgør med mange tilskuere på tribunerne, men vi skal også være klar på onsdag og indse, at den kamp er ligeså vigtig. Vi skal have tre point på kontoen igen, og på lørdag går turen til Brønshøj for at møde Bos gamle tropper. Der venter to modbydeligt svære udekampe i denne uge, lyder det fra Troels Kløve.

Han indtog hovedrollen med to scoringer, og den første var en perle.

- Jeg går altid på banen for at score og vinde, men det var selvfølgelig en lille smule over forventning i dag med to mål. Ved det første mål fik jeg en fin bold i dybden fra Lund, og jeg kunne se, at keeperen tog et par skridt ud, hvorefter jeg lagde den ind over ham. Det andet mål kom efter godt forarbejde af André Bjerregaard, der kæmpede med Neftali, og jeg stod et par meter fra stregen og kunne ikke undgå at score. Det mål må jeg takke André for, fortæller Troels Kløve.

Han punkterede reelt kampen med sin første scoring kort før pausen og 3-0 målet halvandet minut inde i 2. halvleg.

- 3-0 målet punkterede kampen fuldstændig. Vores 2. halvleg blev ikke ligeså god som 1. halvleg, men vi kørte den stensikkert i hus, lyder det med et smil fra Troels Kløve.

Næste opgave for Kløve og holdkammeraterne er onsdagens udekamp mod FC Roskilde.

AC Horsens spiller hjemmekamp på CASA Arena Horsens igen søndag den 28. september, når AGF kommer på besøg.