Pædagoger fra Gedved indstillet til Novo Nordisk pris

Pædagoger fra Gedved indstillet til Novo Nordisk pris
23. 01 2020
Pædagogerne Inger Pedersen og Birgit Roed hos Hassel-Huset i Gedved er indstillet til Novo Nordisk Naturtematiske pædagogpris 2020.

Deres leder Dorte Ris begrunder blandt andet indstillingen med:

- De arbejder sammen og danner et fantastisk team omkring vores grønne profil, samt natur og udeliv for både børnehaven og vuggestuen. De kan arbejde sammen om at skabe grobund og motivation for udeliv og natur, for både deres kollegaer, børn og forældre.

Deres kollegaer støtter helt og holdent op om indstillingerne: ”Birgit har være foregangskvinde i forhold til at få nedskrevet vores natur- og udelivspolitik i Hasselhuset. Hun har gjort en kæmpe forskel for hele Hassel-Huset. Hun er en ildsjæl, der i den grad vil udelivet og naturen i et givtigt samspil med børnene, både i vuggestuen og børnehaven.”

Om Inger Pedersen lyder der disse ord fra deres kollegaer: ”Inger er en erfaren pædagog og spejder helt ind i hjertet. Hun tager initiativ til, at vi kommer afsted ud i naturen hele året rundt. Børnene er ude på legepladsen hver dag og hver onsdag går hele børnehaven samt de ældste vuggestuebørn i skoven. Inger har været en stor drivkraft i forhold til Hassel-Husets nye læringsmiljøer som fx naturværkstedet, bålhytten og sansehaven.”

Hassel Husets leder Dorte Ris fortæller:

- Udeliv i Hassel-Huset skal prioriteres højt og specielt i vores naturskønne område vil vi gerne prioriterer natur og friluftsaktiviteter som en væsentlig del af børnenes liv og bidrage positivt til øget viden, sundhed og udvikling. Noget af det vi laver er, at vi er ude hver dag i al slags vejr og vi laver ofte bål, hvor vi lærer børnene om respekten for ild og hvad ild kan. Vi lærer børnene om urter og planter fra naturen.

Listen med de mange aktiviteter i Hassel Huset er lang og Dorte Ris er både taknemlig og stolt over, at have to medarbejdere med så meget drivkraft, engagement og know how – de er en gave for både børn og voksne.