Peder Skram spejder har været på divisions turnering

Peder Skram spejder har været på divisions turnering
15. 09 2020
Spejderne i Østbirk har i den foregående weekend været på divisions turnering.

Af Rasmus Emdal
Leder ved Peder Skram spejderne i Østbirk

Divisionsturneringen er vores mulighed, for at vise vores spejderfærdigheder og konkurrere mod de andre grupper i vores division, som består af 12 grupper fra det danske spejderkorps.

Spejderne konkurrerer i 3 discipliner

Madlavningen over bål eller trangia, et løb hvor forskellige spejderfærdigheder bliver afprøvet samt hovedopgaven som er lejrplads etablering. Her får hver patrulje tildelt et felt på 10 x 10 meter, hvor de skal bygge deres lejrplads, den skal gerne indeholde bålplads, køkken og spisebord, huggeplads, spildevandshul, skraldespands stativ og et telt eller bivuak til at sove i.

Konkurrencen er opdelt, så de konkurrerer mod spejdere der fra deres egen gren(aldersgrupper).

Vi deltog med 6 mini spejdere, som fik en anden plads for bedste lejrplads.

En junior patrulje "Spirer" som tog anden pladsen i alle tre konkurrencer.

To trops patruljer, hvor den ene trops patrulje "Falke" fik første pladsen i lejrplads etablering og fik den eftertragtede sølvplade til patruljestanderen, derudover vandt de også mad konkurrencen. Den anden trops patrulje "Egern" fik første pladsen i løbet.

Til sidst har vi også i senior patrulje "Enhjørninge" bestående af to super seje piger som fik førstepladsen i alle tre konkurrencer, dette betød at de også fik en sølvplade med hjem. 

Vi havde en hyggelig weekend, hvor vi var sammen med andre spejdere fra vores division og selvom det var en konkurrence, var der også tid til fælles hygge, ved et lejrbål med behørig Corona afstand.

Vi vil gerne sige en tak til Shell, for lån af trailer til weekenden.