Peder Stougaard in memorandum

Peder Stougaard
Peder Stougaard
Peder Stougaard in memorandum
16. 08 2018
Onsdag formiddag sov udgiveren og redaktøren af Østbirk Avis/Østjydsk Avis, Peder Stougaard, stille ind efter kort tids alvorlig sygdom.

Peder var kendt og værdsat for sit store lokale engagement i Østbirk og omegn, hvor mange af byens foreninger gennem årene oplevede en indlevende og lokalpatriotisk person som kunne få tingene til at ske.

Basen var Østbirk Avis, et familieforetagende som Peders farfar, Peder Stougaard, overtog i 1925.

I 1937 etableredes det kendte bladhus og trykkeri på Storegade 14, hvor Peders far, Preben Stougaard, i 1963 overtog hele virksomheden.

At Peder, som den tredje i familien, skulle føre avisen videre lå måske ikke ligefrem i kortene, men i 1993 overtog Peder avisen, og nogle år senere også Østjydsk Avis i Hovedgaard. Med stor flid og dygtighed udviklede han avisen til et levende og lokalt medie, til trods for at avisbranchen som helhed i disse år oplevede en udbredt bladdød.

Helt frem til sommerferien  i år var Peder aktiv redaktør, men da kræfterne efterhånden begyndte at slippe op, engagerede han en fotojournalist som kunne overtage de mange opgaver i avisens udgivelsesområde.

Nu er det Peders hustru, Mette, som står ved roret på Østbirk Avis/Østjydsk Avis og med hendes efterhånden årelange erfaring er udgivelsen af avisen også fremover sikret.

At Peder mente det alvorligt når han brændte for lokalsamfundet og de små byer i Horsens Kommune, fik man et synligt bevis på da han i november 2017 med overvældende vælgeropbakning i form af 703 personlige stemmer tordnede ind i byrådet.

Peder var en givende og rar person, som aldrig veg tilbage fra at hjælpe andre.

Når man var sammen med Peder under private former, oplevede man et spændende, sjovt og inspirerende menneske med en kolossal viden.

Peders ét og alt var dog Mette og børnene Ane og Jakob samt den øvrige familie, der aldrig tvivlede på Peders opbakning og kærlighed i et og alt.

Tankerne går i denne svære stund til Peders familie. Vi andre, som var en del af den store kreds omkring Peder, vil også opleve et stærkt savn. Heldigvis lever de mange gode minder om Peder videre, og han vil aldrig blive glemt.

Æret være Peders minde.
Jens Glavind