Penge til landsbyer

Beboerne i Sejet har købt kajakker og virkeliggør på den måde deres vision om at udnytte landsbyens beliggenhed ved fjorden.
Beboerne i Sejet har købt kajakker og virkeliggør på den måde deres vision om at udnytte landsbyens beliggenhed ved fjorden.
Penge til landsbyer
08. 01 2018
Gode idéer skal udvikle fællesskab og tryghed i de små landsbyer i Horsens Kommune

Så skal landsbyerne omkring Horsens igen på dupperne, hvis de vil have del i de 400.000 kr., som kommunen hvert år giver til projekter, der kan være med til at udvikle tryghed og fællesskab.
 Det er fjerde gang, at fire udvalgte landsbyer hver får 100.000 kr. at arbejde med som led i Projekt Trygge Landsbyer.
 - For at komme i betragtning skal ansøgningerne give et kort og præcist indtryk af beboernes vision for landsbyen og deres vilje til at bakke op om den, fortæller borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By.
 Og de landsbyer, som indtil nu har fået penge, har arbejdet seriøst med dem. For eksempel i Sejet hvor beboernes vision blandt andet var at udnytte landsbyens beliggenhed ved fjorden. Det har afstedkommet indkøb af fire kajakker, som de frit kan booke året rundt.
 I Gantrup er der åbnet en lille skov med overnatningsmuligheder for familier, og i Underup er et aktivitetsområde med petanquebane og overdækket læskur med til at skabe liv og sammenhold.
 De kreative idéer kan bevæge sig inden for områderne udeliv, aktiviteter for børn, sammenhængskraft og forskønnelse.
 Projekt Trygge Landsbyer har hidtil kørt som forsøg men er nu gjort permanent.
 I 2017 modtog Sejet, Ørskov, Underup og Gantrup hver 100.000 kr.
 Ansøgninger om at få del i pengene skal sendes til borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By, Åboulevarden 52, 8700 Horsens eller på mail til jesper.nielsen@horsens.dk senest mandag den 29. januar, 2018.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!