Penge til motion og bevægelse i landsbyer

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Penge til motion og bevægelse i landsbyer
14. 01 2020
Gåture, spil og dans. Alt er i spil, når landsbyer skal søge om penge. Kun fantasien sætter grænser for aktiviteter, når landsbyerne omkring Horsens nu igen skal søge om at få del i de 400.000 kr. som kommunen hvert år uddeler til fire landsbyer.

Af Vibeke Juul

Overordnet handler det om at skabe mere tryghed og fællesskab i landsbyerne, men i år skal et særligt krav være opfyldt for at beboerne kan få del i pengene. Deres gode idéer skal nemlig handle om bevægelse.

- Vi har haft mange ansøgere igennem, siden vi i 2015 startede uddelingen af penge. Derfor ville vi gerne lave noget nyt i år. Da Horsens Kommune er med i det landsdækkende projekt Bevæg dig for livet, har vi valgt at bakke op om det og fokusere på bevægelse. Ansøgninger fra tidligere år har desuden vist, at motion og bevægelse interesserer rigtig mange uanset alder, fortæller Jesper Nielsen, der er borgerkonsulent i Sund By.

Han tilføjer, at begrebet bevægelse kan omfatte alt fra en gåtur i det grønne til legeredskaber, et spil petanque eller en rask zumba. Pengene kan gå til indretning/anlæg i landsbyen eller den omkringliggende natur såvel som til aktiviteter. Både udvikling af eksisterende aktiviteter som nye aktiviteter, hvor bevægelsen er den primære aktivitet.

Det er 6. gang, fire landsbyer får del i hver 100.000 kr. på baggrund af en ansøgning, der højst må fylde én side.

I 2019 modtog Lund/Lundum/Vrønding, Serridslev, Rådved og Endelave pengene.

Ansøgninger om at få del i pengene skal sendes til borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By, Åboulevarden 52, 8700 Horsens eller på mail til jesper.nielsen@horsens.dk senest mandag den 27. januar, 2020.