Pensionsopsparingen vokser hastigt i Horsens

Pensionsopsparingen voksede betragteligt for PensionDanmarks medlemmer i Region Midtjylland i 2017. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Pensionsopsparingen voksede betragteligt for PensionDanmarks medlemmer i Region Midtjylland i 2017. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Pensionsopsparingen vokser hastigt i Horsens
13. 02 2018
Der gik over 100.000 kroner mere ind på pensionskontoen til et typisk PensionDanmark-medlem fra Horsens Kommune i 2017. Størstedelen er afkast fra vellykkede investeringer

108.000 kroner mere ind på pensionsopsparingen til at leve for, når arbejdslivet er slut. Det kunne medlemmer hos PensionDanmark bosat i Horsens Kommune glæde sig over i 2017. Beregningen er foretaget på et gennemsnitligt kernemedlem på 40-50 år.

Sammenlagt har PensionDanmarks 155.000 medlemmer fra Region Midtjylland oplevet, at der gik over 6,6 milliarder kroner ind på deres pensionsopsparinger i 2017.

- Pensionsopsparing kan måske virke som en fjern bekymring for alle de horsensianere, der forhåbentlig har mange gode år tilbage i arbejdstøjet. Men forhåbentlig kan de store afkast få flere til at interessere sig for opsparingen og huske at udnytte den medfølgende sundhedsordning, som kan have stor betydning for livskvaliteten både under og efter arbejdslivet, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen. 

Gode afkast på investeringer i bl.a. aktier, ejendomme og grøn energi bidrog mest til midtjydernes pensionsopsparing med godt 3,9 milliarder kroner, mens de resterende knap 2,7 milliarder kommer fra medlemmernes egne indbetalinger.

710.000 medlemmer har pensionsordning i PensionDanmark gennem overenskomst mellem medlemmernes fagforbund og deres arbejdsgiver. Medlemmerne fordeler sig over 11 fagforbund, der blandt andet repræsenterer faglærte og ufaglærte håndværkere, rengøringsassistenter, frisører, mejerister, anlægsgartnere og ansatte i hotel- og restaurationsbranchen.

Alle danskere kan få overblik over deres pensionsordning ved at logge ind på pensionsinfo.dk.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!