Pilgrimsvandring med Lundum og Hansteds konfirmander

Pilgrimsvandring med Lundum og Hansteds konfirmander
05. 10 2018
Regnen silede ned over de knap 60 vandrende mennesker, der var på vej fra Hansted kirke til Tolstrup og tilbage igen. 10 kilometers vandring og efterårsvejret viste sig fra sin bidske side. Stemningen fejlede dog ingenting, for der blev talt, tænkt og travet på fineste vis.

”At være pilgrim er at være fremmed”

Den erfarne og belevne pilgrimspræst fra Aarhus stift, Elisabeth Lidell, sørgede for dagens vejledning i pilgrimsvandringens universers. Alle vandringskvinder og mænd fik eksempelvis lov at reflektere over de syv pilgrimsord (Langsomhed, bekymringsløshed, frihed, enkelhed, stilhed, spiritualitet og fællesskab), ligesom de lærte den hellige Birgittas bøn: ”Herre, vis mig din vej, og giv mig mod til at gå den”.

At være pilgrim er at være fremmed, dvs. hele tiden at være på vej et andet sted hen. Mao. er det at være søgende, spørgende og åben over for, hvad næste sving på vejen bringer af oplevelser. Måske lærer man som pilgrim, at livet ikke er stilstand, men derimod en konstant vandring, en bevægelse. H.C. Andersen skrev: ”at rejse er at leve”. Pilgrimmen vil nok sige ”at leve er at rejse, også selvom man sidder stille”.

Boller, Kakao og tankegods

Personalet ved Hansted kirke havde sørget for varm kakao og boller, så de udmattede ben fik lidt at styrke sig på efter endt vandring. Dog blev der plads til endnu en refleksion, da konfirmanderne sammen med enten en de gæve lærere fra Egebjergskolen, Elisabeth, Anine eller præsten Søren i grupper samtalte om de store spørgsmål: liv, religion, tro, håb og konfirmation. Emner som vi nok alle kan have godt af at tænke lidt over i ny og næ.

Vandringen skød årets konfirmandforberedelse i gang

Pilgrimsvandringen den anden oktober var startskuddet på konfirmandforberedelse i Lundum og Hansted kirker. Personalet glæder sig til endnu et godt år med konfirmander og ser frem til en masse gode stunder og samtaler i og omkring kirken.