Renoveringen af Søndergade forventes færdig medio 2019

Renoveringen af Søndergade forventes færdig medio 2019
29. 01 2018
Arbejdet tilrettelægges, så der tages størst muligt hensyn til konfirmationer og udeservering

Detailplanlægningen af den forestående renovering af Søndergade, Jessensgade og Torvet er ved at være færdig. Gravearbejdet går i gang op mod sommerferien og den endelige indvielse af pladsen forventes medio 2019.
 - Vi havde håbet, at vi både kunne komme i gang og få gaden færdig lidt hurtigere. Men vi må erkende, at der var flere ting end ventet, vi skulle tage højde for, siger Jens Heslop, Direktør i Horsens Kommunes Teknik- og Miljøafdeling.
 Planlægningen af projektet er sket i samarbejde med den nedsatte Midtbygruppe, der består af repræsentanter fra gadens beboere, butikker og brugere. Handicap- og Ældrerådet har også været inddraget i processen.
 - Vi har lyttet til deres behov, og lige nu sidder vi faktisk og strammer op på vores tids- og faseplaner fordi de gjorde os opmærksomme på nogle ting på det seneste møde i gruppen. Vi kommer til at bruge gruppen meget aktivt gennem hele processen. De giver nogle rigtig gode indspil, og vi har en god dialog, siger Jens Heslop.
 Arbejdet tilrettelægges så der tages størst muligt hensyn til konfirmationer ved kirken i foråret og caféernes udeservering i sommermånederne. Endelig er det blevet vedtaget at frede gaden i december, hvor der ryddes pænt op og hvor arbejdet indstilles. Dette gøres af hensyn til julehandlen.
 Udover tids- og faseplanen har kommunens planafdeling de seneste uger arbejdet tæt sammen med arkitekter, beredskabet, affaldsteamet og andre aktører om alt fra evakueringsplaner, terrorsikring, genbrug af materialer, træernes blomstringsperioder til gadelysenes vinkling.
 - Det er et kæmpe arbejde, men det går godt. Det er en gade, som byen skal bruge i mange år fremover. Så det skal gøres ordentligt, siger Jens Heslop
 Under renoveringen vil der blive lanceret en række forskellige bylivsaktiviteter, som skal gøre det spændende at komme i gågaden på trods af arbejdet. Der vil bl.a. blive opstillet et udkigstårn hvorfra man kan følge med i arbejdet og der vil blive inviteret kunstnere til at lave midlertidige kunstværker på den gamle belægning inden den fjernes.
 - Jeg synes, vi har en rigtig god dialog med kommunen, og at de gør, hvad de kan for at tage mest muligt hensyn til butikkerne. Jeg er rigtig glad for, at vi får den gågade, vi har ønsket os, og som kommer til at styrke handels- og hverdagslivet i Horsens i mange år fremover, siger Peter Otto Nielsen, der er formand for detailhandelsudvalget i Business Horsens.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!