Røde Kors starter pårørendestøtte

Røde Kors starter pårørendestøtte
10. 09 2018
Repræsentanter for Røde Kors Horsens Nord vil de kommende uger være synlige i bybilledet i de større oplandsbyer i Horsens Nord-området.

De vil her fortælle om den nye aktivitet Røde Kors vil starte op, nemlig pårørendestøtte.

-For pårørende, der passer en sygdomsramt i hjemmet, er hverdagen præget af sygdom, mange gøremål og stort ansvar. Hver femte pårørende bliver selv syg eller stresset. Mange afskærer sig fra sociale sammenhænge og har ikke mulighed for at imødekomme egne behov, siger Birthe Halling Grove, der er leder af den nye aktivitet i Røde Kors Horsens Nord.

-Vi vil i Røde Kors Horsens Nord være med til at forebygge ensomhed hos pårørende ved at støtte dem i at opretholde deres sociale relationer.

-Derfor søger vi frivillige, der vil give nogle af deres timer og overskud til at hjælpe, så den pårørende kan få et pusterum og trygt tage hjemmefra, mens de frivillige er sammen med den sygdomsramte, siger Birthe Halling Grove.

Så snart Røde Kors-afdelingen har et antal frivillige, rulles tilbuddet ud, så pårørende, der gerne vil aflastes nogle timer i ny og næ, kan hente hjælp hos Røde Kors Horsens Nord.

Med venlig hilsen
Røde Kors Horsens Nord
Gudrun Andreasen