Sæsonopstart i Hovedgård Svømmeklub

Sæsonopstart i Hovedgård Svømmeklub
09. 08 2019
Når svømmesæsonen skydes i gang i Hovedgård IF Svømmeklub til september, bliver det med de samme dygtige instruktører som sidste år og med klubbens grundlæggende vision - at være en klub for alle uanset forudsætninger og pengepung - intakt.

Svømmeklubben fejrede tidligere på året sit 50-års jubilæum. Det har gennem alle årene været vigtigt for klubben at holde prisen nede, så alle reelt har mulighed for at lære at svømme. Som barn koster det derfor blot 400 kroner at svømme i vintersæsonens 7 måneder fra september til marts og for voksne 450 kr.

Svømning for børn og unge

Børne- og ungeholdene mandag, onsdag og torsdag kører videre med de kendte instruktører fra sidste sæson: Caroline Mathiassen, Isabella Boysen og Anne Wedege. Instruktørerne kommer løbende på DGI's svømmeinstruktørkurser, så de er klædt godt på til opgaven og samtidig kan udvikle sig som instruktører.

Fokus på nærhed og tryghed

Der er altid fokus på nærhed og tryghed for børnene, der går til svømning hos Hovedgård Svømmeklub. ”Det skal være trygt at gå til svømning. Vores svømmehold er små - max 17 på begynderholdene til 1 instruktør og 2 hjælpeinstruktører. Det betyder, at der ikke er mere end 6 børn pr. træner på begynderholdene,” siger formand for svømmeklubben, Androulla Winding, og tilføjer: ”Hvis et enkelt barn er særligt utryg ved vandet, sætter vi en ekstra hjælpetræner ind for at støtte barnet i en periode”.

Det skal være sjovt at svømme, samtidig med at man lærer at svømme. Det er en af grundene til, at vi kan fastholde vores svømmere til de både er 15 og 16 år,” fortæller Androulla Winding.

Flere af hjælpetrænerne er ligeledes gengangere fra sidste sæson. De glæder sig alle til at give børnene røde kinder og dejlige, aktive oplevelser i vandet hver uge.

Aqua Fitness og svømning for voksne

Ina Schelander træner også denne sæson tirsdagens 4 voksenhold i Aqua Fitness. Hun er uddannet pædagog og Aqua Fitness svømmeinstruktør og betegner sig selv som en rigtig vandhund. Ina har gennem mange år selv dyrket Aqua Fitness og brænder for bevægelse og træning i vand. Som hun siger: “ Vi skal have pulsen op, få sved på panden, alt imens vi har det sjovt. Mest af alt fordi når vi smiler og griner, snyder vi kroppen til at tro, det ikke er hårdt. Derudover skal vi træne både styrke og stabilitet.”

Ina henter i sin undervisning inspiration fra bl.a. cirkeltræning, Tabata og klassisk styrketræning og lægger samtidig stor vægt på, at træningen i vandet skal være sjov, varieret og med god og tempofyldt musik. Bagefter kan der slappes af og hygges i saunaen.

Som noget nyt tilbyder svømmeklubben nu også svømmeundervisning til voksne begyndere og letøvede. Det foregår onsdag aften med Isabella Boysen som instruktør. Isabella studerer idræt på Århus universitet og har undervist i klubben gennem flere år.

Er man som voksen mere interesseret i at svømme baner i eget tempo, så kan man det fremover på frisvømningsholdet om mandagen, og som pensionist er der en ekstra mulighed for frisvømning om tirsdagen.

Vel mødt! lyder det fra HIF Svømmeklubs bestyrelse.

Tilmeldingen til sæson 2019/2020 åbner lørdag d. 17. august. Første svømmedag er mandag d. 9. september. Sidste svømmedag i vintersæsonen er torsdag d. 19. marts.