Sikker sejr til AC Horsens

AC Horsens mødte AB på CASA Arena Horsens i eftermiddag, og ”De Gule” sendte akademikerne hjem med et 1-3 nederlag.

Der var blot spillet godt et par minutter, da hjemmeholdet garnede første gang, og det var Sonni Nattestad, der headede bolden i kassen. I første omgang blev Thomas Kortegaards hjørnespark clearet skidt af AB-defensiven, og Frederik Helstrup vandt den efterfølgende hovedstødsduel, så bolden landede for fødderne af Thomas Kortegaard, der sendte bolden mod den bageste stang. Her steg Nattestad uimodståeligt op og sørgede for dagens første jubelbrøl på tribunerne.

Herefter fulgte en periode med en del nærgående hjørnespark til de gule værter, men målmand Jannich Storch slap med skrækken. Det samme gjorde Aleksandar Stankovic i den modsatte ende i det 18. minut, da Kristian Uth slap igennem og sendte bolden på tværs af feltet. Her dukkede en AB-spiller op og tordnede bolden over mål.

I det efterfølgende minut var både Troels Kløve og Jude Nworuh tæt på at score, men ind ville bolden ikke. ”De Gule” producerede en del chancer før pausen, og der var glimrende afslutninger fra Martin Lund og Jeppe Mehl, men det var AB, der rykkede på måltavlen. Et minut før pausen drejede Andreas Baes bolden i nettet med et følt skud fra kanten af feltet, og dermed var pausestillingen 1-1 en realitet.

AC Horsens’ spillere kom fantastisk ud fra pausen og lagde et godt tryk på gæsterne, der havde det svært i de første minutter af 2. halvleg. Steffen Kielstrup forsøgte sig med et skud i det 46. minut, og det blev blokeret. Bolden strøg i en blød bue over målmand Jannich Storch, men også forbi kassen.

To minutter senere trykkede Thomas Kortegaard af i forbindelse med et hjørnespark, men han måtte også se bolden stryge lige forbi mål. I denne periode havde AC Horsens flere hjørnespark, og bolden blev også reddet lige før stregen i forbindelse med et af dem, og i det 54. minut headede Frederik Helstrup bolden på stolpen. Et minut senere var det Martin Lunds tur til at forsøge sig med et fantastisk skud, men AB-keeperen reddede flot til hjørnespark.

I den anden ende forsøgte Jonas Henriksens sig med et skud efter en times spil, men det voldte ikke problemer for Stankovic. AC-målmanden boksede det efterfølgende hjørnespark ud til Jude Nworuh, der fandt Troels Kløve. Han satte turboen til på venstrekanten og rykkede adskillige meter, inden han fandt Nworuh med en millimeterpræcis aflevering. Nworuh rundede keeperen og sendte sikkert bolden i kassen til 2-1. Ni minutter senere var den nigerianske angriber på spil igen, og denne gang blev han fodret af Steffen Kielstrup, der viste fint overblik. Kielstrup førte bolden frem til feltet og fandt Jude Nworuh, der sikkert scorede til 3-1.

Frederik Helstrup var tæt på at score et kanonmål i det 80. minut, men bolden strøg forbi stolpen, og der blev ikke scoret yderligere.

Dermed hentede AC Horsens sæsonens femte sejr, og næste opgave er udekampen mod AGF på torsdag.