Skakbrættet er klar

Så er prøverne i gang i de rigtige omgivelser. Flere end 40 går på scenen for at skabe forestillingen under ledelse af instruktør Jens Frausing, som er vendt tilbage til Palsgaard Sommerspil efter tre års pause.
Så er prøverne i gang i de rigtige omgivelser. Flere end 40 går på scenen for at skabe forestillingen under ledelse af instruktør Jens Frausing, som er vendt tilbage til Palsgaard Sommerspil efter tre års pause.
Skakbrættet er klar
18. 07 2016
Flere end 4000 har allerede købt billet til Palsgaard Sommerspil

Et loft og noget lyssætning er, hvad der mangler, før der endeligt kan meldes ”klar scene” til Palsgaard Sommerspils opførelse af Chess.
 Musicalen er komponeret af Björn Ulvæus og Benny Andersson, bedst kendt som B’erne i ABBA, og flere end 4000 har allerede købt billet til forestillingen, som har premiere torsdag den 28. juli på det, der kaldes Danmarks Smukkeste Friluftsscene.
 Mens scenebyggerne og systuen har haft travlt, har sommerspillerne holdt tre ugers velfortjent sommerferie efter at have øvet gennem alle forårsmånederne.
 I weekenden kunne de træde op på skakbrættet for at gå i gang med slutspurten op mod premieren. Indtil da er der prøve på alle hverdagsaftener samt naturligvis i weekenden, når det bliver med hele orkestret på plads, hurtig omklædning i fuldt færdige kostumer og sceneskift i det rigtige tempo.

Den afgørende brik
Chess betyder skak, og det er et spil, der kan udvikle sig til både en storladen symfoni og en hidsig rockkoncert, når Ulvæus og Andersson har skrevet musikken.
 VM-kampen i skak mellem den amerikanske og den sovjetiske stormester er både elementært spændende og led i et storpolitisk spil. Men som skakspillet har også musicalen en dronning, som bliver en afgørende brik i det personlige spil mellem de to stormestre.
 Der er således lagt op til et drama i sort og hvidt i forestillingen, som styres af en topprofessionel kunstnerisk ledelse, men udelukkende med amatører som medvirkende, og med flere end 200 frivillige til at udføre det store arbejde foran og bag scenen.
 Udover en medrivende handling kan man med Chess opleve verdenshits som ”I Know Him so Well”, ”One Night in Bangkok ”, ”Anthem” - alt sammen i danske versioner. For det hele foregår naturligvis som sædvanligt på dansk, når der for 44. gang er sommerspil i Palsgaard Slotspark.
 Billetter til forestillingerne 28. juli-7. august kan købet på billetlugen.dk, via palsgaardsommerspil.dk – samt på Juelsminde Turistbureau og Horsens Ny Teater.
smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!