Sommersæsonen starter på Langelinie

Foto: Hanne Nielsen.
Foto: Hanne Nielsen.
Sommersæsonen starter på Langelinie
26. 04 2018
Minibåde i strandkanten, legende installationer for de mindste og nyt siddeområde ved beachvolleybanen. Det er blot nogle af de aktiviteter, som lørdag den 5. maj åbner på Langelinie i Horsens.

Sommersæsonen starter tidligt i år på Langelinie, når hele byens strandpark lørdag den 5. maj åbner op for en lang række aktiviteter og oplevelser på det grønne område ved Lystbådehavnen.
 Det er Horsens Kommune i form af Mærk Byen-indsatsen, der står bag aktivitetsmulighederne på Langelinie, og en lang række kreative aktører fra både Horsens og omegn har været med til at skabe rammerne på stedet.

Nye og velkendte elementer
Igen i år omdannes det store græsareal på Langelinie til en sommeroase med aktiviteter og sommerhygge for store og små - og i år bliver det med både nye og velkendte elementer.
 Henover sommeren er det bl.a. muligt at opleve et nyt siddeområde ved beachvolleybanen inspireret af eksotiske palmeøer, små både til sandleg og orange fendere (kendt fra fiskerbåde) til balanceleg på græsset.
 Herudover er det også muligt at genopleve udsigtsplatformen i strandkanten, baner til beachvolley- og petanque, læskærme ved badebroen, de stribede strandsofaer og troldeungerne Julian og Laura.
 Trolde Troels er naturligvis også at finde på plænen, men den aldrende Troels har i år valgt at gå på pension, og nyde børnelegen på afstand med stok i hånden i stedet for den velkendte gynge.
 Erfaringerne fra sidste år viste tydeligt, at Langelinie er hele byens strandpark. Et sted, hvor man mødes på tværs af alder og baggrund - og hvor der er plads til både at gå en tur, spise is, lege i vandkanten, nyde udsigten eller tage en rask omgang beachvolley. Den mangfoldighed vil vi naturligvis gerne støtte endnu meget mere op om, fortæller Henriette W. Ipsen, projektkoordinator ved Mærk Byen og fortsætter:
 - Årets projekt på Langelinie vil derfor byde på et sammensurium af nye og kendte indslag som sammen med et bredtfavnende sommerprogram sikrer en levende strandpark for hele Horsens”.

Åbning med båd-dåb
Lørdag den 5. maj kl. 10.30 åbner Langelinie og de mange nye sommeraktiviteter på området. Dagen markeres med officiel åbning af borgmester Peter Sørensen og en lille ’navngivnings-ceremoni’, hvor 5 små både i vandkanten officielt navngives - med hjælp fra hele Horsens.
 Forud for åbningen kan både store og små horsensianere nemlig, via Mærk Byens facebookside, give deres bud på, hvad de 5 både skal hedde. Navnene udvælges ved lodtrækning og afsløres først til åbningen.
 På åbningsdagen vil der fra kl. 10-15 være forskellige aktiviteter og oplevelser for hele familien, herunder udendørsyoga, byggeworkshop for børn ved Workshop Studio, stemningsskabende musik ved DJ Jes, sæbebobleleg, kunst-maling på sten og ikke mindst fri leg på hele området.
 I løbet af åbningsdagen sørger Komediehuset også for at sætte den helt rette badestemning, når ”Komediehusets badeforening anno 1929” rykker ud bevæbnet med moderigtigt badetøj og udstyr.
 Åbningsprogrammet bliver samtidig en lille forsmag på nogle af de sommeraktiviteter, som lokale foreninger og kulturaktører vil skabe på Langelinie i løbet af sommeren. Programlægningen er fortsat i gang, men der arbejdes bl.a. på cirkusleg, byggeworkshops for børn, gadeyoga, Skt. Hans for børnefamilier og meget mere.
 Indsatsen på Langelinie er udviklet af MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, og bliver til i et samarbejde mellem Teknik og Miljø samt Kultur og Event.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!