Spejderne i Østbirk fyldte 75 år - sådan cirka

Spejderne i Østbirk fyldte 75 år - sådan cirka
02. 11 2014
Festlig dag med gode minder hos spejderne i Østbirk

Spejderne i Østbirk, fejrede lørdag den 1. november deres 75 års jubilæum med åbent spejderhus.
 Det var en festlig dag, hvor spejderhuset og pladsen omkring hytten summede af liv. Spejderne havde bygget en svævebane, som blev benyttet flittigt. Der blev lavet rigtig mange pandekager over bål, og poppet spandevis af popcorn. Der var også mulighed for at lave træperler eller se spejderne stille forskellige typer af telte op.
 Spejderne fik besøg af både nuværende og tidligere spejdere og ledere, og snakken gik lystigt, mens solen skinnede over et vellykket arrangement.
 Rundt om i Skramsbo var der udstillet ældre spejderuniformer, spejderblade, fotos og den gamle spejderprotokol kunne man tage et kig i. Det gav anledning til at fortælle om gode minder, som f.eks. Herluf Andersen kunne berette om, mens han udpegede den uniform han havde på dengang.
 Mange af gæsterne havde gaver med. Gavebordet bugnede af alt fra et lille træ og til specielle jubilæums mærker, som tidligere spejderleder Ejvind Jørgensen forærede til hver enkelt spejder.
 - Selve jubilæet er også sådan cirka, kunne Ejvind fortælle, og fremviste et af jubilæumsmærkerne, hvorpå der stod 1938-2013. Men med 2 års pause, er det ikke helt skævt.
 Også Knud og Rigmor Christiansen fra Brædstrup kom forbi Skramsbo. Knud Christiansen, som idag er 92 år, var i 1938 med til at stifte Peder Skrams Trop, og han og Rigmor har begge fungeret som ledere for ulveflokken.
 Knud og Rigmor havde taget to spejdere med, som var medlem af troppen i 40’erne, nemlig Ole og Anders Glavind. De havde medbragt et foto-album med billeder fra ture og lejre i 40’erne, som de skænkede til Peder Skrams Gruppe.
 Foto-albummet og de gamle tropsdagbøger blev studeret med stor interesse, og der blev udvekslet mange gamle spejderminder.
 Peder Skrams Gruppe uddelte, i forbindelse med jubilæet, Det Danske Spejderkorps’ hæderstegn.
 Det blev givet til Mogens Hede Jørgensen for hans mangeårige arbejde for Peder Skrams Gruppe. Mogens Hede Jørgensen har været medlem af spejderne i Østbirk i 33 år.