Spejderne i Østbirk på pinselejr

En meget beskidt spejder, som har det sjovt.
En meget beskidt spejder, som har det sjovt.
Spejderne i Østbirk på pinselejr
01. 06 2015

Peder Skrams Gruppe i Østbirk tog i pinsen på lejr på Temnæs ved Skanderborg Sø. 40 spejdere og 10 voksne mødtes fredag aften på Temnæs, hvor der blev slået telte op, så alle havde et sted at sove.
 Traditionen tro blev det sent fredag aften, før end der var ro i teltene.
 Lørdag morgen var der flaghejsning, og derefter skulle alle på løb. Løbet var arrangeret af de ældste spejdere og var et eventyrløb. Aktiviterne ved de enkelte poster var inspireret af forskellige eventyr. Ved ”Eventyret om pandekagen”, skulle der selvfølgelig bages pandekager, og ved eventyret om ”Hans og Grete” skulle de føre hinanden sikkert igennem en labyrint. Ved ”Konen i muddergrøften” skulle spejderne finde 10 ting som var gemt i en stor balje med mudder. Dette gav mange udråb, og nogle meget beskidte spejdere. Løbet sluttede af med, at der blev læst op fra Disneys eventyr ”Frost”, mens der ganske fortjent blev spist is.
 Aftensmaden stod på helstegt pattegris. Nogle af spejderne mente ikke de skulle smage, da de ikke ville spise noget, som var blevet stegt med hoved på! Lørdag blev det tid til et hyggeligt lejrbål, og det traditionsrige smuglerløb. Smuglerløbet går ud på at spejderne skal ”smugle” små plastik-æg, fra den ene ende af skoven til den anden. Rundt i skoven går nogle toldere (de voksne), og skal forsøge at fange spejderne. Spejderne fra de aller yngste og til de ældste synes at det er en fantastisk leg, og det giver altid nogle dejligt trætte spejdere, som sover i løbet af 5 minutter.
 Søndag morgen skulle morgenmaden laves over bål, og derefter skulle alle telte tages ned. Ved frokosttid var lejren ryddet op og alle var klar til at tage hjem.
 Det havde været en rigtig hyggelig tur, alle var klar til at tage afsted igen en anden gang.