Stor kagedyst på FrivilligFestival

Der var stor koncentration blandt de ældre, da de forleden var samlet i fællesrummet på Skovly Centret i Hovedgård for at varme op til den store kagedyst. Foto: Per Algreen.
Der var stor koncentration blandt de ældre, da de forleden var samlet i fællesrummet på Skovly Centret i Hovedgård for at varme op til den store kagedyst. Foto: Per Algreen.
Stor kagedyst på FrivilligFestival
15. 09 2017
Skovly Centret i Hovedgård inviterer til muntert køkken med masser af mel, sukker og glasur. Af Vibeke Juul.

Det er meningen, at adrenalinet skal helt op på Blomsterberg-niveu, når Skovly Centret i Hovedgård holder en Stor Kagedyst-konkurrence for frivillige, beboere og andre interesserede.
 Det sker torsdag den 28. september i forbindelse med FrivilligFestival i uge 39.
 Ifølge funktionsleder Merete Uldall Kristensen, Vital Horsens, har Horsens Kommune gode erfaringer med at samle forskellige arrangementer under én festivalhat, og det har inspireret til at prøve noget tilsvarende på frivillighedsområdet. Desuden efterspørger både nuværende og potentielle frivillige mere viden om, hvordan man agerer i dette felt, for eksempel når det gælder fondssøgning, forsikring, kommunikation m.m.
 Det er første gang, Horsens Kommune markerer en ugelang festival for frivillige, og sundhedscenterleder Anne Sloth-Egholm, Vital Horsens, fortæller:
 - Vi er jo altid med til at markere Danmarks Nationale Frivillighedsdag, men det er første gang, vi holder en hel festivaluge i frivillighedens tegn for alle interesserede i kommunen. Det er der selvfølgelig en grund til. Horsens har i mange år været fremme i skoene, når det gælder involvering af frivillige. Vi tør også godt prale lidt med, at vi er gode til både at anerkende og udvikle det frivillige arbejde. Nu altså også i form af en hel festivaluge.
 Men kommunens festival rækker langt ud over jonglering med sukker og mel.
 Alder Bedst i Horsens, der skal inspirere ældre til et energisk seniorliv, lægger ud i Forum Horsens mandag den 25. september med et program fyldt med stande og oplæg.
 Her vil blandt andre forfatter og journalist Lone Kühlmann og dr. med. og aldersforsker Henning Kirk kaste et kritisk og humoristisk blik på vores forestillinger om alderdom.
 Johannes Jakobsen fra Ældre Sagen Horsens fortæller om, hvad det vil sige at være frivillig.
 Oplæggene kommer også ind på fremtidens robotter, om hvordan man bevarer livsglæden, og hvordan man skal agere i forhold til arv og testamente.
 De forskellige programpunkter bindes sammen af en masse stande, der kan inspirere til et energisk seniorliv.
 Ugens øvrige dage bliver fyldt med åbent hus-aktiviteter og indlæg rundt om på kommunens aktivitetscentre.
 På Kildebakken vil naturvejleder Jan Kjærgård holde foredrag om Havens Fugle. På Tamdrupcentret er der konkurrence i OL-discipliner, og Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup disker op med Mandagsmusikanterne.
 Hatting Centret har dart, whist og billardturnering på programmet og på Gedvedhus vil Knud Nielsen holde foredrag om sin rejse til Sydamerika for at se på orkidéer.
 Ugen kulminerer fredag den 29. september, hvor fejringen af den nationale frivillighedsdag foregår på Fængslet – blandt andet vil B.S. Christiansen holde oplæg, og elever på Produktionsskolen viser deres billeder på fotoudstillingen ”Vis værdien.”

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!