Sundhedsdag på Egebakken

Sundhedsdag på Egebakken
08. 10 2018
Fredag 5. oktober var datoen for Egebakken’s årlige sundhedsdag, med influenza vaccination, den blev i år foretaget af Søndergades Apotek Horsens. Sundheden var godt repræsenteret af forskellige stande på Egebakken. Der var noget for alle de sygdomme befolkningen i Danmark, nu om dage døjer mere eller mindre med, eller slet ikke.

Diabetes. Alzheimer, Konditest. Lungefunktionstest. Høreklinik. Optik. Fodterapeuter. Zoneterapeut. Holdningskorrigerende tøj. Akupunktur. Løve Apoteket. Aloe Vera. Sund by. Og i Cafeen var der tilbud af kaffe, sundhedskage og buffet.

Egebakken’s Sundhedsdag var og er, som de mange foregående år et tilløbsstykke, med et godt flow af personer der frekventerer Egebakken året igennem, og i de tre timer, der var åbent hus for at sætte sundheden i perspektiv.

Sund by Horsens var repræsenteret ved studentermedhjælper Anna Albrektsen. Der fortalte om sundkost, med opskrifter fra Diabetesforeningen og Hjerteforeningen, samt fra Miljø og Fødevareministeriet (Fødevarestyrelsen) en folder. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv:  Råd om mad, når du er over 65 år. Rigtig mange opskrifter i de her nævnte foldere.

Der var lungefunktionstest med pusteprøve samt blodtryksmåling, fra Sundhedsteamet Horsens Sundhedshus.

Der var den store romaskine med spørgsmålet? Hvem kan ro længst. Der var rift om at komme til og vise hvad man kunne.

Der var Vital Horsens. Skiftesporet. Det er aldrig for sent, at gøre, det DU VIL. Skifte sporet tilbyder i en afgrænset periode hjælp til at genvinde en tilfredsstillende hverdag med sociale fællesskaber og meningsfulde aktiviteter i en svær periode. Tilbuddet er for mennesker fra 65+ bosiddende i Horsens kommune. Der er forskellige foldere ved opslagstavler på Horsens pleje og aktivitetscentre angående dette.

Det kan være efter sygdom eller dødsfald, eller hvad det nu kan være, der er folk klar til at hjælpe, når man har brug for hjælp. I årets influenza vaccination 2018 på Egebakken blev der stukket godt hundrede Personer.