Tagindvielse i Kattrup

Tagindvielse i Kattrup
28. 11 2016

Søndag formiddag indbød Kattrup Forsamlingshus til tagindvielse - et anderledes klingende ord for et festligt arrangement, som det vitterligt er for hele Kattrup, når det markeres at byens samlingssted igen stråler af sundhed og trivsel.
 Og det gør forsamlingshuset i Kattrup. Ikke alene har huset fået nyt tag, også under taget er der iøjnefaldende forandringer; der er blevet malet, scenegulvet fornyet, køkkenet har fået ”nyansat” industriopvasker, og der er tilført andre forbedringer i hverdagen som f.eks. en storskærm og nyt husbestik.
 Borgmester Peter Sørensen var mødt frem for at indvie taget. I sig selv ikke en så ligetil handling uden at skulle bruge stige og sætter lemmer på spil, derfor markeredes indvielsen på behørig vis, ved - med assistance fra byens friske børn - at sende balloner mod himlen ud over Kattrup by.
 Peter Sørensen roste Kattrups borgere for at være et af de bedste eksempler på hvorledes der kan skabes sammenspil mellem kommunen og lokale borgere. Her hentydede Sørensen naturligvis til de 100.000, som Kattrup var blandt modtagerne af, da der blev uddelt kroner til projekt ”Den Trygge Landsby” i 2015, og til samspillet omkring selve taget, hvor kommunen har betalt halvdelen.
 Det var også en stolt Dorte Sørensen som på vegne af Forsamlingshuset forinden fortalte om hvordan man i fællesskab havde skaffet det store beløb til renoveringen. Et beløb der går ud over 400.000 kr.
 Efter ballonerne var forsvundet i horisonten blev der budt på kartoffelsuppe - køkkenets veltilberedte de luxe udgave, hvorefter der var uformelt samvær og hyggelig snak.
 Til at bringe økonomien på plads var der bl.a. solgt tagpladeaktier. Disse kunne på dagen indløses til en udbytteøl, og desuden havde Jacob Hanquist Petersen forberedt et lille aktiespil. Her kunne man vinde en and, en pizza og et par andre gevinster - på numrene med tilføjelsen af at ”nummeret” skulle befinde sig i salen.
 Da nummeret 45 kom op af tromlen kunne Anders Boll med sikkerhed bebude at det bestemt var Peter Sørensens nummer. Aktien havde han købt da han besøgte Kattrup som taler til Sankt Hans.
 Desværre for borgmesteren var han allerede videre ved næste gøremål i Sattrup, og således fandt anden i fryseren en ny ejer.

Nøgleordet er sammenhold
Der er kommet nyt liv i Kattrup og dermed også i Forsamlingshuset og Tryg Landsbykronerne har sat ekstra skub i mulighederne.
 - Der er faktisk født hele 9 børn i Kattrup i år, siger Jan Tage Nielsen, der har siddet i bestyrelsen stort set siden 2004, og iøvrigt agerede ballonholder i dagens indvielse.
 Familieforøgelserne kan dog næppe tilskrives de Trygge Landsbykroner.
 - Vi har fået flere unge mennesker til aktivt at deltage i forsamlingshusets arrangementer, og selv om der ikke sker så meget i sommermånederne, så mødes vi f.eks. til fredagsbold på sportspladsen udenfor - også selv om man ikke spiller med.
 En af styrkerne ved bysamfund i Kattrups størrelse er sammenhold.
 - Jeg tror jeg kan banke på samtlige døre og kigge indenfor, siger Jan Tage som understregning af de fine naboskaber.
 Til foråret er det iøvrigt planen at Tryg Landsbykronerne skal finansiere en byinfotavle. En tavle hvorpå man kan se Kattrups huse i detaljer, historien omkring dem og ”indholdet” i dem.

Se video her!
smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.