Taskforce vil vende udsatte områder til spirende bydele

Øverst tv: Jesper Julian Christensen, Steffen Møller Borgbjerg, Martin Ravn, Paw Amdisen, Peter Sørensen. Nederst tv: Michael Meldgaard, Michael Nedersøe, Lone Ørsted, Lisbeth Torfing.
Øverst tv: Jesper Julian Christensen, Steffen Møller Borgbjerg, Martin Ravn, Paw Amdisen, Peter Sørensen. Nederst tv: Michael Meldgaard, Michael Nedersøe, Lone Ørsted, Lisbeth Torfing.
Taskforce vil vende udsatte områder til spirende bydele
05. 02 2019
Kommunal taskforce vil fjerne Sundparken fra ghettolisten og vende udsatte boligområder i Horsens til attraktive bydele.

Sundparken skal være en aktiv bydel med stærke fællesskaber, og udviklingen i udsatte boligområder skal forebygges og vendes, så de blomstrer og tiltrækker nye beboere. Det vil de nye medlemmer i Horsens Kommunes taskforce for udsatte boligområder og parallelsamfund arbejde for:

- Et af vores klare mål er at få Sundparken væk fra ghettolisten inden udgangen af 2021, og så vil vi sætte fokus på, hvordan vi kan få endnu flere i uddannelse og arbejde. Det er både til gavn for samfundet og for familierne i området, siger byrådsmedlem Michael Nedersøe, der er ny formand for taskforcen.

Udover fokus på Sundparken vil taskforcen som noget nyt også arbejde med udviklingen i Brædstrup og Sønderbro for at forebygge en negativ udvikling.

En bred taskforce sikrer solide løsninger

I efteråret 2019 vedtog Folketinget en række lovændringer, som skal forebygge og nedbryde parallelsamfund. Derfor sætter Horsens Kommune nu ekstra kræfter ind for at vende udviklingen i udsatte boligområder:

- Vi har nedsat en bred taskforce med nye parter fra både byråd, den kommunale administration, politi og boligforeninger, så vi sammen kan skabe de bedste løsninger og sikre, at vores beskæftigelsesindsats går hånd i hånd med indsatser om uddannelse og fysiske løft i områderne. Det er en vigtig opgave, som vi bliver nødt til at løse på tværs, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen.

Taskforcen mødtes for første gang 4. februar.

Taskforcen består af:

Michael Nedersøe, DF (formand)
Lone Ørsted, S (næstformand)
Martin Ravn, V
Lisbeth Torfing, EL
Paw Amdisen, SF
Peter Sørensen, S
Michael Meldgaard, direktør for Andelsboligforeningen Odinsgaard
Steffen Møller Borgbjerg, direktør for Arbejdernes AndelsBoligforening af 1938
Jesper Julian Christensen, politikommisær i Sydøstjyllands Politi
Tanja Nyborg, direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked, Horsens Kommune
Charlotte Lyrskov, direktør for Teknik og Miljø, Horsens Kommune