Tid til forhandling

Tid til forhandling
09. 03 2018
Læserbrev af Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem for SF i Horsens Kommune

Dagen før KL’s politiske topmøde i Aalborg besluttede et flertal i KL’s bestyrelse at stemme for at varsle en historisk omfattende lockout af de kommunalt ansatte. Kun SF’s og Enhedslisten stemte af bestyrelsen stemte imod.
 Det er et meget alvorligt skridt, at KL’s bestyrelse nu har valgt at eskalere konflikten i forbindelse med OK18. Risikoen for en storkonflikt, som ingen har interesse i, og som vil være til stor gene for borgerne er blevet væsentligt forøget.
 Som byrådsmedlem mener jeg, at KL, som burde varetage kommunalbestyrelsernes interesser, er på galt spor i denne sag. Jeg vil derfor på vegne af SF rette forslag til byrådet i Horsens om, at vi sender en samlet opfordring til KL og KL’s bestyrelse om at genoptage reelle forhandlinger om en ny overenskomst.
 Så vidt jeg kan se har man låst sig alt for fast på et skæbnefællesskab med staten og ikke mindst moderniseringsstyrelsen og regeringen, hvor man ikke er indstillet på reelle forhandlinger, men i stedet læner sig op af den ensidige magtposition, man har som både arbejdsgiver og lovgiver på én gang. At man misbruger denne dobbeltrolle og den grundlæggende asymmetri i pressionsmidlerne risikerer at tage livet af den danske forhandlingsmodel på det offentlige område.
 Vi skal derfor som kommunalbestyrelser rundt omkring i landet sende et klart budskab til KL: Vi skal forhandle, finde fælles forståelse og lande en aftale. Ikke eskalere konflikten med en total lockout på det kommunale område.

winkFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!