Tom Jones – He´s unusual!

Tom Jones – He´s unusual!
12. 08 2018
Legenden fyldte 78 år 7. juni, men der er på ingen måde tegn på en nærtstående pensionering eller retræte. Karrieren som sanger startede i starten af 1960'erne i bandet, Tommy Scott & The Senators, og blev senere opdaget af sangeren Gordon Mills, der hurtigt indledte et samarbejde. I starten af 1965 blev singlen, “Its Not Unusual” udgivet, og med fine placeringer på hitlisterne var vejen for Toms store karriere.

Af Dan Ingemann Jensen

Det var et overflødighedshorn, vi fik leveret denne lørdag eftermiddag, og selvfølgelig fik vi også “Its Not Unusual” i en fremragende version. Koncerten var en blanding af rock, soul, pop med et stænk af gospel. Bandet var særdeles velspillende, og lyden var noget af det ypperste, der er hørt ved dette års SmukFest. Bandets arrangementer var rockede og mere pågående end på de oprindelige indspilninger, og specielt de to guitarister leverede soloer, der var ren kræs for øregangen.

Foran en forsamling, der var dette ikon værdig, skabte Jones et rum af nærvær og højt humør, mens han delte sin fantastiske stemme med os. I specielt "Soul of a Man" og Leonard Cohens "Tower of Song" måtte man bare lægge sig fladt ned og udbryde: “Manden synger fantastisk!”
Gennem den lange karriere har det været kutyme, at tilhørere smed trusser op på scenen, og i lørdags var da heller ikke nogen undtagelse. Specielt under 90er hittet ”Sex-bomb” blev der sendt både trusser og BH´er af sted.

Jones har prøvet kræfter med mange stilarter, og vi fik smagsprøver på dem alle under bøgetræerne. Specielt med lanceringen af albummet Reload i 1999 fik Tom Jones fat i en helt ny generation, idet albummet blev moderne produceret, og der medvirkede nogle af tidens mest eftertragtede yngre kunstnere.