Træd ind i byens butikker med Google Street View

Træd ind i byens butikker med Google Street View
05. 02 2013
Som at være der selv. I flere år har vi med Google Street View kunnet navigere gennem byens gader med få klik på computerens mus. Med det nye Google Virksomhedsbilleder er det nu også muligt at kigge indenfor i byens butikker og restaurationer og få en fornemmelse af indretning og atmosfære.

Familien skal ud at spise. På nettet har du fundet en restaurant, som lyder spændende, men er det den, der skal danne rammen om en hyggelig aften med familien? Et nyt produkt fra Google giver dig nu mulighed for at besøge restauranten, caféen eller butikken på nettet, så du allerede inden første besøg får et indtryk af stedets atmosfære.  Med en serie af 360° panoreringer kan du nærstudere interiør og indretning og få en idé om, hvorvidt det virtuelle besøg skal efterfølges af et besøg i den virkelige verden.

Restaurant ET i Aarhus er en af de virksomheder, der allerede har taget Google Virksomhedsbilleder til sig - og ejer Lars Eiskjær er godt tilfreds med resultatet:

- Vi synes, det er fedt, at man kan komme ind og se lokalerne med en virtuel rundtur; det er der helt sikkert nogle gæster, som kan drage megen nytte af. Restaurant ET er på 600 kvm, og med den her løsning kan man se hver en krog. Når man har slidt hårdt for at lave en pæn restaurant, så er det jo altid dejligt at vise den frem, siger Lars Eiskjær

Et uventet opkald fra Google
Teknologien bag Google Virksomhedsbilleder kender vi fra Google Street View. Men i stedet for Googles fotovogne er lokale fotografer hyret til med særligt fotoudstyr at optage de mange 360° panoreringer. Den aarhusianske fotograf Rasmus Hansen har i 2012 fuldført en certificering ved Google og kan i dag kalde sig Google Trusted Photographer. Samarbejdet  med Google begyndte, da Rasmus Hansen en dag modtog et opkald, han bestemt ikke var forberedt på.

- Da Google ringede og tilbød mig at blive Google-fotograf, troede jeg først, at jeg havde en sælger i røret eller nogen, der lavede sjov med mig. Efterhånden forstod jeg imidlertid, hvad henvendelsen handlede om, og så sagde jeg straks ja, siger Rasmus Hansen, der ikke er i tvivl om, at Google Virksomhedsbilleder har stort potentiale:

- For virksomhederne er Google Virksomhedsbilleder kort og godt en mulighed for at vise, hvad de har at byde på.  Samtidig er virksomhedsbillederne med til at forbedre din visning i Googles søgemaskine, og alene det har været en stærk motivation for flere af mine kunder, siger Rasmus Hansen

I dag er Rasmus Hansen en ud af 17 Google-fotografer i Danmark og ansvarlig for at dække Aarhus og Midtjylland. 

https://www.google.com/maps?layer=c&z=17&sll=56.153997,10.211691&cid=2145870381345840091&panoid=JpMCqjNosICwq3g-6t99_g&cbp=13,208.26077056212515,,0,0&q=Restaurant+ET&sa=X&ei=yYYGUbHOBueN4gTzl4GwCg&ved=0CH4QoB8