Underfundig og hjertevarm koncert i Gedved

Dissing og Las kommer ind på scenen
Dissing og Las kommer ind på scenen
Underfundig og hjertevarm koncert i Gedved
23. 03 2019
Fredag aften havde den Københavnske trio Dissing og Las fundet vej til Seminariet i Gedved for at underholde musikforeningens medlemmer og gæster.

Trioen har mere end 25 år på bagen og består af Jonas Dissing, Rasmus Dissing og Las Nissen, som spiller på guitarer, elektrisk klaver og alle tre synger vokal og lægger flotte korharmonier på de fleste af deres sange. Nogle spørger måske: Dissing er de i familie med Poul? Ganske rigtig, de voksne mænd har fået musikken ind med modermælken og fadertonerne, og Las Nissen optrådte sammen med brødrene i en årrække som musikere for Poul Dissing.

Stille tanker om livet

I stedet for de sædvanlige stolerækker i salen var cafébordene fundet frem og der var en lækker og meget hyggelig stemning i salen allerede inden koncerten begyndte.

Selvom de tre herrer kommer fra Hovedstaden så minder deres underfundige fortællinger mellem numrene meget mere om stille eftertænksomme jyder som Niels Hausgaard, Allan Olsen eller Lars Lilholt. De gør ikke meget væsen af sig og de skabte hurtigt en tæt intim og fortryllet atmosfære i Seminariet gamle teatersal. De tre herrer havde insisteret på at være på gulvet under koncerten, så de kunne se publikum i øjenhøjde.

Vi fik blandt andet en lille historie om at søge efter mere og have en krise i fyrreårsalderen. Og så finde en, der ligesom sig selv, også havde det på helt samme måde – og sammen begynde forfra inden krisen – måske – indtraf igen. En anden sød historie kom fra Las Nissen om børnenes og familien forventning når far kommer hjem fra rejse: Hvad har du med hjem til os? Og som han konstaterede det bliver sværere og sværere at overraske konstant – så de sange en sang om at tage regnvejr med hjem.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook