Unge og ældre i Lund i fælles IT projekt

Unge og ældre i Lund i fælles IT projekt
02. 02 2018
Få styr på din iPad, siger Nicole Schjoldager Wallentin Johansen, Malene la Cour, Simone Dardon og Kirsti Tiphede Snedker fra 8. kl. på Lundskolen, der i uge 8-12 vil dele deres viden om iPhone, iPad og Facebook. Der er nemlig læring i at undervise andre, og det får de ældre borgere glæde af.

Lundskolen og Tamdrup Centret går igen nye veje i lokal samskabelse med lærende fællesskaber på tværs af generationer. Nicole kender Tamdrup Centret gennem sin mormor og oldemor, og har også gået Luciaoptog der. Og Knud Friis og Else Kiærbye er begge pensionerede lærere og tovholdere på Det åbne Datahold, der i mange år har været et tilbud i Det åbne Aktivitetscenter i Lund/Tamdrup til områdets hjemmeboende pensionister.
 Man kunne også sige passioneret, for det er frivillige kræfter, der driver værket.
 En af succes-historierne er Karl, der som pensioneret landmand i 80’erne havde købt en computer, og nu gerne ville lære at bruge den. Det udviklede sig til slægtsforskning med research på nettet, som førte til at han fik sine erindringer skrevet ned på computer og trykt til familie, venner og bekendte.
 Mange er glade for den digitale livline, som dataholdet tilbyder, når internettet pludselig ikke virker, når der skal installeres opdateringer og antivirus, laves mapper i e-Boksen og meget mere.
 Men de ældre holder også af det sociale samvær. Så selv om man har lært tingene, er der ingen grund til at stoppe på holdet. Det er jo også godt at vedligeholde sine færdigheder, når hukommelsen ikke længere er så god, fortæller Knud.
 Tablets og Ipads bliver brugt mere og mere, da de er nemme at have i tasken. Men det er udfordrende med tastaturet, hvis man skal skrive længere ting, og hånden ryster lidt. Nogle vælger derfor stadig en trykknap telefon, fortsætter Knud.
 Pigerne i 8. kl. ved godt, at det kan kræve meget tålmodighed, og at de skal have ”hænderne i lommen”, så de ældre selv prøver tingene af.
 De er spændte, men glæder sig til at opleve underviser-rollen, og giver også gerne råd til, hvordan man får taget nogle fede selfies!
 For kun 50 kr. kan man 5 mandage á 2 timer få personlig assistance til at komme i gang eller komme videre med disse medier. Der er ikke forhåndstilmelding, man skal bare møde op, fortæller aktivitetsmedarbejder Jette Bjerre.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!