Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg

Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg
17. 05 2016

For fjerde år i træk har Vestbirk Naturbørnehave været på hyttetur til Daneborg ved Juelsminde. Men for første gang foregik turen i strålende solskin og varme, modsat sidste år, hvor man drog afsted i lyn og torden.
 Tirsdag formiddag blev alle hentet af en bus og kl. 09.30 forlod de Vestbirk i højt humør og højspænding. GPS’en og kursen var sat mod Juelsminde. En lille time senere vel ankommet, blev de lækre madpakker spist i dagens anledning.
 Derefter indlogerede alle sig på værelserne og redte senge og inspicerede lokaliteterne.
 - I samlet trop gik vi ned til vandet og der blev leget, fundet fossiler, hvilket børn er utrolig dygtige til, studeret tanglopper og krabber, kastet sten i vandet og den varme vind ruskede os i håret og så er det, man mærker sig selv og livet for alvor, siger Truller Lilmoës.
 Tilbage i lejren stod den på koldskål og kage og yderligere leg og hygge i sand og træer.
 - Det er dejligt at være afsted med børnene på den måde. Vi voksne er helt til stede og nærværende, ingen telefoner forstyrrer, ingen mails kræver opmærksomhed og alt papirarbejde må vente, siger Truller Lilmoës.
 Aftensmaden stod på hjemmelavede burgere og det var et hit. Efter maden blev der leget, nu mere afdæmpet, idet trætheden meldte sig. Så var det puttetid, der blev børstet tænder og gjort natteklar, dog er standarden ikke helt som derhjemme. Der hører sig uglet hår og sorte tæer til, når man sådan er på langfart!
 - Efter en overvejende rolig nat, vågnede børnene pø om pø og vi spiste morgenmad. Stille og roligt, ingen stress, kom alle i tøjet og vi gik langs vandet ind til Juelsminde. Her købte vi en lejr is og nød det skønne vejr. Hjemturen foregik gennem skoven. Nu var det tid til frokost og appetitten er ekstra god, når man er på hyttetur. Så pakkede vi vores habengut, legede ude og børnene blev afhentet af deres spændte- over hvordan det var gået- forældre.
 - Vi har alle - både børn og voksne - haft en utrolig dejlig tur og næste år drager vi af igen, forsikrer Truller Lilmoës.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!