Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg

Vestbirk Naturbørnehave på hyttetur til Daneborg
28. 05 2017

Torsdag den 18. maj drog Vestbirk Naturbørnehave på den årlige hyttetur.
 - Vi blev, 23 børn og 6 voksne, hentet i bus og blev kørt til Daneborg ved Juelsminde. Børnene havde glædet sig i lang tid og vi havde talt dage ned. Så da dagen endelig oprandt, var der stor tænding og spænding. Danske børn er meget priviligerede og oplever mange ting. Og alligevel syntes de, at busturen derned sammen med vennerne var ”noget af det bedste” ved turen., siger leder Truller Lilmoës.
 - Vel ankommet i dejlig sommervejr, startede vi med at spise vores madpakker og synge en sang. Derefter indkvarterede vi os og det er jo ikke ligegyldigt, hvem man skal dele soverum med.
 Spejderlejren ligger helt vidunderligt placeret med skov på bagsiden og havet ret forude. Så det kunne kun gå for langsomt med at komme ned til vandet.
 - Når børn og hav mødes, opstår der sød musik og vi havde et par skønne timer dernede, hvor vi fandt døde krabber, fossiler, dele af et dyre skelet og alle børn var dybt engagerede og tiden fløj afsted.
 - Tilbage i lejren fik vi frugt og kage. Og nu kunne der leges ude såvel som inde på værelserne. Et fast indslag på vores koloni er også aftensmaden, som hvert år er ”Heidis Burger” og der var generet stor appetit, så der var ingen problemer med at få børnene til at spise.
 Efter maden meldte trætheden sig og kl. 20.00 sov alle børn sødeligt.
 Næste morgen - meget tidligt - kom de små poder tussende en efter en ind i madsalen og her fik de stille og roligt - løbende serveret morgenmad. Overhovedet ingen hastværk og det nød både små og store.
 - Vi gjorde klar og spadserede alle mand ind til Juelsminde. På vejen studerede vi blomster, idet vi netop har haft emneuger, med temaet ”Danmarks Flora”. Vi spiste en is, sponsoreret af et forældrepar, og returnerede til lejren. Efter frokost legede vi ude og forældrene begyndte så småt at indfinde sig for at hente deres børn. Vi har haft en fantastisk tur og næste år er vi klar igen, siger Truller Lilmoës og tilføjer, at hun nu kan meddele, at der er få ledige pladser i Vestbirk Naturbørnehave.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!