Veteranknallert til ClassicTT

Veteranknallert til ClassicTT
11. 09 2012
Tekst og foto: Anders Boll Fotografi

Veteranknallerter er også andet end et nyttigt transportmiddel fra dengang vor far var ung, og han kørte til og fra arbejde med 30 km/t i al slags vejr året rundt.
 I 1960’erne begyndte de mere motorcykellignende knallerter at dukke op, hvorfor mange ”hjemme-tunere” gik i gang med at modificere og bygge dem om. Der blev allerede dengang kørt ræs på mere eller mindre autoriserede baner, men denne historie starter på den gamle gokartbane Roskilde Ring og handler om en Puch.
 Raceren fra 1967 beskrives som Danmarks mest vindende 50 kubik racer. Dengang blev den kørt af Dan Jeppesen fra København, der på daværende tidspunkt var en af Danmarks bedste 50 kubik Road Racing kørere.
 I dag ejes og køres Puch racerknallerten af Anders Elsberg, der har haft travlt i foråret med at genopbygge raceren som replika. De fleste af knallertens dele har været forsvundet, så der har forestået et større arbejde med bygge den på ny. Avisens udsendte mødte Anders Elsberg på Ring Djursland til dette års Classic TT Race.
 - Tidligere på året dukkede den gamle originale 10,5 hestes motor op igen på Køge-egnen og så slog jeg naturligvis til, fortæller Anders Elsberg.
 - Heldigvis har jeg fundet frem til den 76 år gamle fabrikstuner Albin Sterbenz fra den Østrigske Puch fabrik. Han kunne udmærket huske racerknallerten, så han har hjulpet mig med rigtig mange
detaljer.
 52-årige Anders Elsberg er oprindelig uddannet motorcykelmekaniker, men er først startet med at køre Classic Road Race ret sent.
 - Jeg tør godt fordi der jo altid er en ambulance på banen når vi kører, og så går det jo ikke så stærkt som med de store maskiner, fortæller han med et vist lune.
 Nogle af de andre veteranknallert racere vi så på Ring Djursland, vil mange nok kunne nikke genkendende til. I hvert fald de som godt ved hvordan en rigtig knallert skal se ud. På billedet ses ud over Anders Elsberg også Dan Jeppesen, som har ført maskinen til de mange sejre gennem tiden.
 Se også filmen med en stemningsreportage fra International Classic TT 2012 på Ring Djursland herunder ...

Sorry, you need to install flash to see this content.