Videokunstværk i KUBEN

Echo er et kunstværk med forvrængede videosekvenser af byens liv og aktivitet. Foto: Dark Matters
Echo er et kunstværk med forvrængede videosekvenser af byens liv og aktivitet. Foto: Dark Matters
Videokunstværk i KUBEN
10. 01 2020
Hverdagen vendes på vrangen og dag bliver til nat, når "Echo" - et nyt videokunstværk - får premiere i KUBEN på Søndergade.

Fra starten af januar præsenteres et nyt interaktivt og poetisk videokunstværk i KUBEN, som på mystisk vis vender rundt på nat og dag, og skaber nye historier mellem forbipasserende og gadens liv.

Et "Echo" af hverdagen

Videokunstværket "Echo" er skabt af forskellige digitale teknikker, som tilsammen danner et kunstværk med forvrængede videosekvenser af byens liv og aktivitet. Echo skabes ved hjælp af et kamera, som filmer dagens gang på gågaden, samt forskellige digitale teknikker, som efterfølgende omdanner og forvrænger det filmede materiale til et videokunstværk.

Når mørket falder på, vises det bearbejdede materiale som et videokunstværk på KUBENs side. Videokunstværket er dermed et transformeret og forvrænget ekko af dagen og de mennesker, der har bevæget sig forbi KUBEN. Et slags digitalt referat af dagens gang, hvor tid og sted ophæves for en stund.

Videokunstværket inddrager således forbipasserende på gaden og gadens liv, og opfordrer publikum til at tage aktiv del i værket. Tidsforskydningen i værket betyder, at interaktionen ikke er umiddelbar, men at publikum tværtimod kan interagere og eksperimentere med værket og dets muligheder på tværs af nat og dag.

- Vi glæder os rigtig meget til at se, Echo komme til live på KUBEN. For publikum bliver det en helt særlig oplevelse, hvor man enten kan vente, vende tilbage eller måske endda efterlade en bevægelig besked til fremtidige forbipasserende. For hvordan ser en dans foran KUBEN fx ud, når den bliver forvrænget i tid og sted? siger Lasse Andersen fra Dark Matters og fortsætter:

- I den digitale tidsalder, som vi lever i, er vi vant til at få en øjeblikkelig reaktion, når vi fx laver statusopdateringer, tweets og check-ins. Med Echos tidsforskydning vil vi gerne bryde forventningen om den umiddelbare reaktion, pirre publikums nysgerrighed og invitere til at sætte farten ned midt i dagligdagens hektisk tempo.

Echo er skabt af det visuelle studio Dark Matters, som bl.a. arbejder med scenografi, animation og digital kunst. Dark Matters har tidligere udstillet i Danmark, Canada og Kina.

Se alle deres værker og installationer på www.darkmatters.dk

Echo kan opleves i KUBEN hver dag fra kl. 17.00-09.00 fra den 8. januar til 6. februar 2020.
Echo er skabt med støtte fra MÆRK Byen og Statens Kunstfond.