Vigtigt at bevare Skat i Horsens

Vigtigt at bevare Skat i Horsens
17. 03 2014
Af Lars Jensen (V), Medlem af Venstre Horsens, Valmuevej 22, 8700 Horsens og Fatma Øktem (V), Venstres folketingsmedlem valgt i Horsens Kredsen, Østerløkken 45, 8381 Tilst

Over 300 medarbejdere er stadig i det uvisse, når det kommer til, om de har en arbejdsplads i Skat Horsens. Venstre har flere gange presset på for at få svar, men regeringen trækker sagen i langdrag.
 Vi havde i Venstre allerede fokus på problemet i 2013 via læserbrev (18. november i Østbirk Avis Østjydsk Avis) og fokus på problemet i forbindelse med kommunalvalget 2013, da tidligere skatteminister Holger K. Nielsen ikke kunne udelukke, at der skulle lukkes skattecentre. Han ville heller ikke fortælle hvilke skattecentre, der stod overfor en lukning. Nu er tiden så kommet, hvor vi snart finder ud af, om over 300 arbejdspladser i Horsens forsvinder med regeringens nedskæringer.
 I Venstre går vi ind for, at optimere arbejdsgange, og at drive vores offentlige instanser så effektivt som muligt. Men en lukning af Skat i Horsens er ikke den rigtige vej mod effektivisering. Vi mener desuden, at der bør tages hensyn til en geografisk balance, så man bevarer nogle af de arbejdspladser, der ligger i de mindre byer, og som er strategisk godt placeret – som netop Skat i Horsens er.
 Det er ikke kun ærgerligt for de over 300 ansatte, der står til at miste deres job. Også de lokalt placerede transportvirksomheder i Horsens bliver udfordret i deres effektivisering. Når de skal til Aarhus for at få stemplet deres tolddokumenter, går der megen tid med transport. Tid de i stedet kunne bruge på at tjene penge, holde gang i den danske økonomi og holde liv i Horsens erhvervsliv.
 Horsens er Danmarks ottende største by, og en lukning af Skat, og dermed afskedigelse af flere hundrede ansatte, vil være et stort tab for byen. Vi ser Horsens som en by, der skal vokse og blomstre - med et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Ved at bevare arbejdspladser vil vi sikre, at Horsens beholder sin centrale rolle i Østjylland.
 Regeringen har trukket beslutningen i langdrag. Det er ikke acceptabelt, at de holder så mange ansatte hen i det uvisse i så lang tid. Derfor er det på tide, at skatteminister, Morten Østergaard (R), melder ud og giver et længe ventet svar på, hvad der skal ske med Skat i Horsens.