Voer Herreds Pastorat byder ind til påskeleg

Påskeaktiviteterne lægger op til, at vi skal give hinanden en god påske, og at vi glæder os selv ved at glæde andre på vores vej.
Påskeaktiviteterne lægger op til, at vi skal give hinanden en god påske, og at vi glæder os selv ved at glæde andre på vores vej.
Voer Herreds Pastorat byder ind til påskeleg
06. 04 2020
Store som små inviteres til at lægge ruten for påskens gåture omkring en eller flere af kirkerne i Voer Herreds Pastorat. Ved kirkerne i Ørridslev, Vedslet, Kattrup, Tolstrup, Gangsted og Søvind er der på kirkegårdsbænkene ophængt påskehilsner, der opfordrer til hjemlige påskeaktiviteter, som man kan glæde sig selv eller andre med i påskedagene.

Tekst og foto: Anne-Katrine Ladefoged, kirke- og kulturmedarbejder ved Voer Herreds Pastorat

Påskeaktiviteter for alle - derhjemme

Påskehilsnerne er ganske enkle at finde – de er ophængt nær ved den enkelte kirke, så går man en runde om kirken, falder de lige i øjnene. Når kirkegårdsbænken med påskehilsnerne er fundet, kan man lade sig inspirere til at lave en eller flere af de foreslåede påskeaktiviteter.

Påskeaktiviteterne kan laves derhjemme – og flere af dem opfordrer til, at man er udendørs. Fælles for dem alle er, at de tager afsæt i påskens dage – palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og de to påskedage, og at både børn og voksne kan være med.

Del aktiviteterne på Facebook

Tager man et billede af sine påskeaktiviteter og deler dem på Voer Herreds Pastorats side på Facebook, så kan man være heldig at være blandt de tolv, der efter påske modtager en lille påskegave – der er to påskegaver for hver kirke, så besøg endelig flere kirker. Hvert billede tæller med, så jo flere billeder jo bedre.

Giv hinanden en god påske – sammen og hver for sig

I denne tid, hvor vi alle forsøger at være sammen hver for sig for at undgå udbredelsen af Corona smitte, er det selvfølgelig væsentligt, at man passer på sig selv og hinanden på sin kirketur. Så vidt muligt skal man undlade at berøre påskehilsnerne, og er man flere til stede på ved kirken samtidig, opfordres man til at holde afstand til hinanden.

Samtidig er der også brug for, at vi glæder og opmuntrer hinanden, så tag del i påskeaktiviteterne, og vær på den måde med til at give hinanden en god påske – både på Facebook og i det virkelige liv.

Rigtig god fornøjelse!