AC Horsens er videre i Pokalen

AC Horsens vandt med 2-1 over Brabrand IF og kvalificerede sig dermed til tredje runde af DBU Pokalen. Martin Lund og Kjartan Henry Finnbogason scorede målene for ”De Gule”.

Kampen begyndte lovende for AC Horsens, der havde bolden meget og tålmodigt kørte den rundt i egne rækker, men den havnede for sjældent i Brabrand-feltet. Den første store chance tilfaldt Mads Aaquist tæt under mål efter et kvarters spil, men hans skud blev blokeret. Aaquist var i oplæggerens rolle efter en halv time med et fint indlæg til Mathias Nielsen, der dog headede et godt stykke forbi.

Tre minutter før pausen serverede Joseph Mensah bolden for Kjartan Henry FInnbogason inde foran mål, men islændingen fik ikke ordentligt træf med sit hovedstød, og bolden strøg forbi stolpen.

Bo Henriksens tropper kom bedre ud til 2. halvleg, og der var blot spillet fem minutter, da Martin Lund bragte gæsterne på 1-0. Mads Aaquist sendte et glimrende indlæg ind foran mål med venstreskøjten, og Lund scorede sikkert for anden kamp i træk.

Det trak op til endnu et mål, og det var tæt på i det 62. minut da Joseph Mensah tog et fantastisk rush på højrekanten og afviste et par Brabrand-spillere, der forsøgte at nedlægge ham. Han prikkede bolden videre til Martin Lund, der afsluttede, men keeperen kom godt ud. Et minut senere gik den så ikke længere for det blå hjemmehold. Mathias Nielsen fandt Kjartan Henry Finnbogason med et godt indlæg, og islændingen scorede ad to omgange.

Brabrand havde en stor chance ved bageste stang i det 78. minut, men ellers lignede det en sikker AC-sejr – i hvert fald indtil det 90. minut. En tværaflevering foran eget felt blev opsnappet, og det efterfølgende skud havnede på stolpen. En af hjemmeholdets spillere var først over bolden, og dermed var reduceringen en realitet.

AC Horsens var dog tættest på endnu et mål, og det var Niclas Balleby, der fik et stort tilbud i overtiden, men hans hovedstød landede i keeperens handsker.

Sejren betyder, at AC Horsens er med i bowlen, når der trækkes lod til tredje runde af DBU Pokalen på fredag.