Læserbreve

09/16/2019
Indtil sidste år kunne alle udlændinge få gratis tolk hos lægen og på hospitalet. Selv udlændinge, der har boet i Danmark i både 10 og 20 år, havde krav på en tolk betalt af regionen. De kunne endda vælge om tolken skulle være en mand eller en kvinde. Udgifterne til tolkebistand eksploderede derfor til hele 181 mio.kr. i 2017. En stigning på 29. mio.kr. på bare ét år. Og i region Midtjylland havde tolkeudgifterne for længst rundet 20 mio.kr.
09/15/2019
Forliget mellem de ansvarlige partier, vækker stor glæde her nord for Horsens, i Hansted Egebjerg, Gedved. Men jeg glæder mig også over, når jeg læser hele det store forlig, som tilgodeser hele Horsens kommune både i Horsens by og ud til kommunegrænserne, med vækst og fremgang.
09/13/2019
Horsens nye motto synes at være ”Vækst for enhver pris”. Overalt ses byggekraner og det ene fantasiløse betonbyggeri efter det andet skyder op. Nye veje og boligområder ser dagens lys på bekostning af naturen. Hver en grøn plet skal bebygges, da der skal klingende mønt i kassen.
09/12/2019
Ikke siden Liberal Alliance blev grundlagt og repræsenteret i Horsens Byråd for 10 år siden, har vi fået sat et så stort, tydeligt og liberalt aftryk i en kommunal budgetaftale. På den økonomiske politik, gik vi til forhandlingerne med ønske om massive effektiviseringer på beskæftigelsesområdet og i den kommunale administration.
09/12/2019
For at spare 1 mio. kr. årligt skal regionsrådet behandle et besparelsesforslag om at centralisere genoptræningspladser af hjerneskade efter operation af blodprop i hjernen. Sådanne patienter tåler typisk kun kortvarige besøg og derfor er det vigtigt, at man er indlagt på hjemhospitalet og derfor er genoptræningspladerne i dag spredt ud i regionen. Men for at spare 1 mio.kr. vil man desværre nu lukke samtlige genoptræningspladser på både Horsens og Randers hospital og flytte dem til Aarhus.
09/05/2019
Den danske billedhugger Kirsten Ortwed er bestemt ikke ukendt for alle, som færdes i Horsens midtby; thi på Torvet er der et værk af kunstneren med titlen ”Beringsøen”. Nok det mest omtalte kunstværk som byen til dato har erhvervet.
09/05/2019
Den Socialdemokratiske regering og dens støttepartier, SF, EL og Radikale Venstre har netop vedtaget et løft i ydelserne til familier på integrationsydelse og familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet. Således afsættes der 250 millioner kroner om året til primært herboende udlændinge - som ikke er i arbejde. Regningen for gaverne placeres dybt provokerende hos de danske skatteydere som så må yde en ekstra indsat og betale en høj skat på deres indkomst.
09/05/2019
Den socialdemokratiske regionsformand Anders Kühnau gjorde det i valgkampen krystalklart, at AUH havde brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 600 mio. kr.
08/30/2019
Forhandlingerne om Horsens kommunes budget er skudt i gang, og vanen tro står partierne på spring med mange opfindsomme ønsker. Fra Dansk Folkepartis side noterer vi os med bekymring, at der truer enkle, mørke skyer i horisonten i det kommunale budget.
08/28/2019
I september måned skal regionsrådet desværre behandle et absurd besparelsesforslag om at lukke genoptræningssengene på Horsens hospital for patienter, der er blevet opereret for en blodprop i hjernen. I stedet flyttes sengene iflg. forslaget Viborg.