Læserbreve

07/02/2020
Venstre er begejstret for DSV’s beslutning om ekspansionen af virksomhedens aktiviteter ved Lund. Placeringen og udvidelsen af DSV er helt ideel og vil sætte Horsens på landkortet, som det ubestridte kraftcenter for transport og logistik i Danmark. Det er meget glædeligt!
07/02/2020
Sommeren i år byder på andre risici end solskoldning, krabber og brandmænd på badeturen. Der er bestemt grund til at glæde sig over, at ferie- og campingturismen får lov at udfolde sig i sommer. Men mens vi nok kan forvente travlhed og kø i Blåvand, Gilleleje, Ebeltoft, Blokhus, Fanø og mange andre dejlige steder, så sover byerne.
07/01/2020
Det kommer ikke som den store overraskelse, at Martin Ravn vil privatisere genbrugspladserne i Horsens Kommune. Men han burde holde sig for god til at slå plat på corona-krisen.
07/01/2020
Tirsdag den 29. juni blev en historisk mærkedag i Horsensiansk erhvervshistorie. Vi vedtog i byrådet at sælge 500.000 m2 erhvervsjord (svarende til 70 fodboldbaner) til transportvirksomheden DSV. DSV vil bygge Europas største transport- og logistikcenter med en lejer i Erhvervspark ”Vega” ved Lund.
06/29/2020
1,1 million kroner til aflønning af et privat vagtselskab. Det er i skrivende stund regningen for at regulere adgangen til de offentlige genbrugspladser i Brædstrup og Horsens under Covid-19 udbruddet. Beløbet vil sikkert blive større og det er desværre ikke den eneste udgift og svaghed ved en kommunal drevet genbrugsplads.
06/29/2020
Covid19 Tanker, her hvor det er tæt på 4 måneder siden at Danmark blev lukket ned til omverdenen og store dele af vores samfund, blev lagt i mølpose. Alle var vel mere eller mindre chokeret og tog det roligt i starten. Åbningen af samfundet kom i etaper med vuggestuer og de små klasser, så kom brokkeriet, hvorfor må vi ikke åbne og hvorfor må de andre, når vi ikke må. Det har været lige fra skoler til gymnasier og andre læreanstalter samt ungdomsskoler og efterskoler, højskoler, sportsaktiviteter samt ikke at forglemme alle dem der lejer sommerhuse ud og forlystelsesparker. Ussel mammon sættes højere end problemet at holde Covid 19 fra døren og styre smitten, så den ikke griber om sig, som vi har set i mange andre lande, hvor mennesker dør som fluer og der oprettes fællesgrave for tusindvis af mennesker.
06/28/2020
Martin Ravn (V) formand for plan-og miljøudvalget i Horsens byråd beklager i flere sørgmodige vendinger i Horsens folkeblad, at han ikke må tale med medarbejderne i forvaltningen, ja han er faktisk blevet nægtet det, hvilket jo lyder grumme alvorligt, men er det nu også sådan…
06/22/2020
Dansk Folkeparti er stærkt bekymret for udsigten til at regeringens støttepartier nu vil stille yderligere krav til de danske luftfartsselskaber. Krav som de danske selskaber så skal honorere, mens deres udenlandske konkurrenter kan flyve på frihjul. Således er nyeste melding fra flere støttepartier, at de ”gerne vil forhandle luftfartens vilkår, men det skal være på en grøn måde”, udtaler de radikales transportordfører bl.a. Enhedslistens transportordfører udtalte i samme forbindelse, at ”enhver støtte til luftfartens genstart skal mødes med modkrav” … citat slut.
06/17/2020
Byrådet i Skanderborg kan tilsyneladende ikke blive enige om at flytte et mindeanlæg for gårdejer Anders Nielsen, Svejstrup Østergaard, fra en trafikalt håbløs placering ved landevejen mellem Ry og Skanderborg til kulturcentret Vestermølle. Selv om det er en gratis omgang for kommunen. Hverken beboere nær anlægget eller kommunen har fundet det umagen værd at vedligeholde mindesten og omgivelser.
06/15/2020
Byrådsmedlem Birte M. Andersens skriv i Østbirk Avis 12. juni – er, udover øretæver til undertegnede for at påpege fejl i hendes tidligere indlæg – del af et brev til Skanderborg Kommune. BMA vil pålægge borgmester Frands Fischer at lave et omfattende materiale om Anders Nielsen-mindeanlægget. Bl.a. skal kommunen stille med en opgørelse over de midler, jeg har skaffet fra sponsorer og en vurdering af, hvorvidt disse penge kan anvendes til reetablering af anlægget på nuværende plads.