Alvorlig hjerneskade lagde Rasmus ned

Efter et intensivt genoptræningsforløb er 23-årige Rasmus Lind Frederiksen næsten den samme som før ulykken. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune.
Efter et intensivt genoptræningsforløb er 23-årige Rasmus Lind Frederiksen næsten den samme som før ulykken. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune.
Alvorlig hjerneskade lagde Rasmus ned
11. 01 2018
I dag har han job og venner. Af Vibeke Juul.

Sammenstødet med en bil sendte for seks år siden Rasmus Lind Frederiksen direkte i asfalten. På det tidspunkt var han 17 år og gav den fuld skrue med vennerne. Samtidig var han i gang med drømmeuddannelsen som landmand.
 Ved ulykken pådrog Rasmus sig en alvorlig hjerneskade, der umiddelbart satte en brat stopper for alt.
 - Efter ulykken interesserede jeg mig ikke længere for at gå i byen. Det var ligesom om, jeg var blevet voksen på rekordtid, og jeg så ikke mine gamle venner så tit som før. Min fysik og evne til at koncentrere mig var også dårlig. Men takket være genoptræning fik jeg lidt efter lidt mine fysiske og psykiske kræfter tilbage, fortæller Rasmus, der aldrig blev landmand.
 I stedet for tog han en uddannelse som anlægsgartner og arbejder i dag på fuld tid i Århus. Nogle af vennerne fra dengang er også vendt tilbage, for som Rasmus udtrykker det: nu er de jo blevet ældre.
 Rasmus er et af mange eksempler på, at unge takket være genoptræning kan få et godt liv trods hårde odds.
 For at udbrede dét budskab inviterer Horsens Kommune alle unge med handicaps, deres pårørende samt brugere af tilbud, fagprofessionelle og frivillige til en gratis temaaften om emnet: ”Et aktivt liv på trods af handicap.”
 Det sker onsdag den 24. januar fra kl. 16.30 på Horsens Rådhus.
 Her kan deltagerne høre om, hvordan Ungeenheden i Horsens Kommune får unge i gang med en uddannelse - blandt andet ved hjælp af mentorstøtte - og psykolog Klaus Christensen fra Spastikerforeningen kommer med gode råd til, hvordan de unge fastholdes i uddannelse.
 Aftenen slutter med lidt mad og drikke, mens stand-up komikeren Jacob Nossell - kendt fra dokumentarfilmen ”Naturens Uorden” - underholder med skarphed, humor og selvironi.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!