Antimobning i en Corona tid



Som led i et antimobbeprojekt - Projekt Fri for Mobberi - plejer eleverne i tre 0. klasser og en enkelt 1. klasse normalt at starte dagen med digitale afslapningsøvelser og en snak om, hvordan de har det.

Det blev der sat en brat stopper for med nedlukningen af Danmark.1

Lige indtil en af skolens pædagoger fik en idé.

- Jeg savnede mine elever og fornemmelsen for, hvordan de havde det, og da forældrene ikke kunne logge sig på det digitale trivselsredskab, vi plejer at bruge, fik jeg idéen til at lave videomøder på Googlemeet.

Med forældrenes hjælp fungerer det fint, fortæller pædagog Merete Dei Rossi.

Hun understreger, at det er helt frivilligt at deltage.

- Forældrene er i forvejen pressede, men det er mit håb, at de også selv kan få noget ud af det.

På videomøderne, der kører hver formiddag fra kl. 10-11, slapper børnene først af til øvelser, som de kender. Dernæst står der massage på programmet, og her er det meningen, at børn og forældre på skift skal massere hinanden. Til sidst kan børnene chatte med hinanden og stille spørgsmål.

Især chatdelen er vigtig lige nu, mener Anne-Mette Balsgaard, der er mor til Malthe på syv år.

- Børnene har jo ikke set deres skole stå tom, og derfor kan de føle sig frustrerede og udenfor. Videomøderne giver dem mulighed for at opleve, at deres kammerater er i nøjagtig samme situation. Det betyder rigtig meget, og jeg kan mærke på Malthe, at det giver ham tryghed. Samtidig er videomøderne med til at skabe noget genkendelighed i en hverdag, der lige nu kan virke ekstra kaotisk og uforståelig på små børn.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024