Flot udstilling om banker og sparekasser

Kurt Hartvigsen modtager Frode Sølvstens første lønseddel som straks blev hængt op i udstillingen.
Kurt Hartvigsen modtager Frode Sølvstens første lønseddel som straks blev hængt op i udstillingen.
Flot udstilling om banker og sparekasser
12. 11 2019
Gedved Lokalarkiv slog mandag dørene op til endnu en lokaludstilling – denne gang om banker og sparekasser gennem mange årtier - De nedlagte banker og sparekasser.

Som alt på arkivet drives hovedparten af arbejdet af de frivillige som endnu en gang havde brug hundredvis af timer på arbejdet med at indsamle oplysninger og det store arbejde kulminerede med en udstilling om banker sparekasser på egnen.

Udstillingen blev officielt åbnet af arkivets leder Kurt Hartvigsen og formanden for Egnshistorisk Forening, Jørgen Hansen Møller.

Der kom en del gæster og mange af dem har selv en fortid i finanssektoren og mens kaffe og småkage blev indtaget, fløj de gode historier og anekdoter gennem lokalerne.

Meget passende havde de frivillige fået sponsoreret deres T-shirts af Danske Bank, som også dybt nede består af tidligere pengeinstitutter fra egnen. Det dynamiske trekløver bestående af Hans Peter Pedersen, Niels Riis-Vestergaard og Ejvind Friis Sørensen så flotte ud i deres nye T-shirts.

Filialdirektør fra Sparekassen i Østbirk Frode Sølvsten var en af gæsterne og som en sjov gave til arkivet, havde han medbragt sin første lønseddel i glas og ramme, og den blev straks en del af udstilling med en flot placering på væggen.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook