Genbrug for enhver smag

Genbrug for enhver smag
10. 01 2019
Præsten i Østbirk Lone Buhl er ved at være landskendt med sit genbrugskoncept med konfirmationstøj og onsdag 9. januar var der inviteret minimesse og tøjprøvning i Østbirk præstegård.

Lone Buhl har de sidste 2-3 år tilbudt vordende konfirmander genbrugstøj-konfirmand-tøj, så pengene nemmere kunne slå til og ikke mindst at genbruge tøjet, der typisk kun bruges en enkelt gang inden det bliver hængt på bøjle og sandsynligvis aldrig bliver brugt igen.

Masser af tøj at vælge imellem

I det store lokale i præstegården havde Lone Buhl inviteret forskellige udstillere/stadeholdere som blandt andet bød på, en frisør, en fotograf, eksempler på kreativ bordpynt og der var en forfriskning til alle de fremmødte. Oppe under præstegårdens tag finder man konfirmandtøj i alle størrelser og mange af de kommende konfirmander og deres forældre sammenlignede kjoler, jakker, bukser, slips, tørklæder og sjal. Der blev flittigt prøvet tøj i de små loftrum og der var en livlig trafik under taget.

Genbrugsidéen breder sig til hele landet

Der er ingen tvivl om, at Lone Buhl har ramt et stort behov, der er ved at sprede sig til andre sogne i kommunen, ja og endnu længere ud i de forskellige landsdele hvor mange sogne og konfirmander tager den gode idé til sig. I præstegården var der også besøg af interesserede fra andre sogne som ville vide hvordan man kommer i gang med genbrug af konfirmationstøjet.

At idéen er stor og er ved at blive udbredt på landsplan kunne også ses i, at DR og TV2 SYD havde valgt at dække arrangementet, så hele landet kan få kendskab til den geniale genbrugstanke som blev startet i Østbirk for tre år siden.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook