Indsamlingsevent i Gedved i pinsen

Indsamlingsevent i Gedved i pinsen
03. 06 2020
Lørdag i pinsen stod i indsamlingens tegn i Gedved. 25 frivillige havde sagt ja til at deltage i den del af eventet, der hed Dør-til-dør. Arbejdsgruppen bag hele indsamlingen havde arrangeret en informationstur rundt til husstandene i Gedved. Byens borgere fik således besøg af to af de frivillige, der var klar på ar svare på spørgsmål vedr. den nye hal og indsamlingen samt de frivillige havde foldere og flyers med rundt. Det var ikke en indsamlingskampagne men en informationskampagne, da arbejdsgruppen ønskede at give borgerne i Gedved tilstrækkelig med information til at kunne træffe en beslutning om, hvorvidt de ønskede at donere til den nye hal eller ej.

Af Marie Bøtker

En anden del af eventet foregik ved Super Brugsen i Gedved. Her blev der solgt Gedved hættetrøjer og frivillige stod klar til at svare på spørgsmål om hallen og indsamlingen. De mange, der slog et smut forbi Super Brugsen i lørdags mellem kl. 9 og 15, gik derfor ikke hjem uden at blive tilbudt en venlig sludder om projektet. Solen skinnede og mange besøgte eventet.

Salg af Gedved hættetrøjer

Lørdag var der annonceret sidste chance for køb af de efterhånden så populære hættetrøjer med det karakteristiske Gedved-tryk på maven. Mange kom for at bestille trøjer og bare denne ene dag blev der solgt 90 hættetrøjer. Der har været en fantastisk opbakning til trøjerne og i alt er der solgt ca 350 trøjer som fordeler sig fra str. 4 år til XXL i farverne mørkeblå, grå og lyserød. Trykket er designet af en af de frivillige og umiddelbart ligner det et almindeligt byskilt, men kender man Gedved, kan man nemt finde op til flere velkendte silhuetter fra bybilledet på trykket. Salget af hættetrøjerne skulle have været skudt i gang til den store årlige gymnastikopvisning i byen i februar, men Corona satte desværre en stopper for både arrangementet og salget af hættetrøjer. Det var ellers en oplagt mulighed at sælge dem til så stort et arrangement i byen, men sådan skulle det ikke gå. Den første sending trøjer var dog leveret og håbet om at mange store og små Gedvedborgere ville suse rundt i bybilledet iført denne trøje, fik de frivillige bag disse trøjer til i stedet at åbne op for salg af flere omgange fra deres private have - meget Corona venligt med afstand og sprit. 

Finalerunden er nu – deadline 1. juli

For at få en hel hal med et springcenter og et halmiljø, der samler hele Gedved, har Gedveds borgere selv skulle samle 2 mio. kr. ind. Horsens Kommune har bevilget 10 mio. kr. hvilket dog ikke rækker til at byen kan få de ønskede rammer for den nye hal. På grund af Corona fik byen udsat deadline for indsamlingen af de 2 mio. kr. Deadline er udskudt fra april til juli og det er derfor nu og den kommende måned frem til 1. juli at borgerne i Gedved og andre med tilknytning til byen, skal donere.

70.000 doneret på en weekend

I weekenden i pinsen blev der virkelig skudt gang i slutspurten af indsamlingen. Sammenlægges de donerede beløb fra lørdag, hvor eventet blev afholdt og søndag, hvor mange af dem, der havde fået en snak om projektet lørdag, fik overført, så nåede beløbet på de to dage alene op på 70.000 kr. Da weekenden var omme var der i alt doneret 1,44 mio. kr. Det er utroligt, hvad denne by kan mestre i fællesskab og det sender et meget stærkt signal til politikerne i Horsens Kommune. Målet på de 2 mio. kr. er indenfor rækkevidde, men der er stadig et stykke vej. 100 husstande har doneret ind til videre og nu ønsker arbejdsgruppen bag projektet, at de øvrige husstande får taget stilling. Det er kun nu muligheden er der – når først planen og rammerne for den nye hal er sat, så kan byen ikke om 5 eller 10 år får mere hal, selvom man samler penge ind til den tid. Det er nu, det gælder.

Det er muligt at få fradrag for sin donation

Via DGI Gaveindsamling er det muligt at donere og få ca. 25 % i fradrag – det betyder at hvis man donerer fx 1.000 kr. og gør det via DGI gavelink, så går der 1.000 kr. til halindsamlingen men den der donerer, kommer kun af med 750 kr. da man får det resterende beløb tilbage i skat. Det er også muligt at donere via mobile pay, men her får man ikke fradrag i skat. Man kan læse mere på www.nyhalgedved.dk

Har man spørgsmål vedr. halprojektet eller til indsamlingen er man meget velkommen til at kontakte Lars O. Bohlbro på telefon 29 42 94 61 eller Martin Kopp på telefon 26 91 64 53.