Lokal verdensmester i seniorbridge

Lokal verdensmester i seniorbridge
07. 10 2019
Jørgen Hansen fra Hovedgård var med da seniorlandsholdet i bridge vandt guld ved VM i Kina.

Det danske seniorlandshold vandt over England efter en tæt kamp og vender hjem fra Kina som verdensmestre.

Danmark har verdens bedste seniorbridgespillere. Ved VM i Wuhan i Kina fik seniorlandsholdet lørdag hængt guldmedaljer om halsen efter at have besejret England 194-167 i finalen. Det er første gang, de danske seniorer kommer øverst på sejrsskamlen ved et VM. Landstræner Peter Magnussen udtaler:

- Indsatsen har ganske enkelt været forrygende, og stemningen i den danske delegation er helt i top. En målrettet indsats fra hele holdet har ført til dette fremragende resultat for dansk bridge.

Guldvinderne er mellem 62 og 69 år gamle. Alderspræsident Knud-Aage Boesgaard på 69 vandt i øvrigt guld ved junior-EM som 20-årig i 1970. Guldholdet består af:

Hans Christian Nielsen (Vejle) – Knud-Aage Boesgaard (Herlev) - Steen Schou (Aarhus) – Jørgen Hansen (Hovedgård) - Søren Christiansen (Nærum) – Henrik Norman Hansen (Hørsholm).

Holdkaptajn er Bo Bilde, og Jan Nielsen er coach.

Danmark deltog også i dame- og mixedrækken ved VM, hvor det dog ikke blev til medaljer. Mens sejren var den første guldmedalje til Danmark i seniorrækken, har vi tidligere vundet VM for juniorer.