Mindeord for Peder Stougaard

Peder Stougaard
Peder Stougaard
Mindeord for Peder Stougaard
17. 08 2018
At livet ikke er en selvfølge, blev jeg smerteligt mindet om i går. “Peder sov stille ind onsdag formiddag på Gudenå Hospice”, lød teksten i mailen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var vildt begejstret over opstillingen af Peder Stougaard til kommunalvalget i efteråret 2017. Sikken en repræsentant for folkestyret. Her var en mand, som ikke kun brændte for Østbirk, men for hele oplandet nordvest for Horsens.

En redaktør som, med sin skarpe pen og gode argumenter, kunne få ting til at ske i lokalområderne og som var på fornavn med de fleste. En mand med en enorm arbejdsiver, glød og gejst, som smittede og inspirerede alle omkring ham. I sandhed en gevinst for hvilket som helst politisk parti og lokalsamfund.

På trods af den korte tid i byrådet, skal ingen være i tvivl om Peders indflydelse. En af valgkampens store temaer “En kommune i balance”, som resulterede i det nye oplandsudvalg, bærer Peder Stougaards tydelige aftryk.

Nu er hans stol i udvalget tom. Gløden slukket. Kun et stærkt minde er tilbage.

Men smerten og savnet for os, er dog intet at regne for det, som hustruen Mette og børnene Ane og Jakob gennemlever nu. Mine og byrådets tanker går til jer i denne svære tid.

Æret være Peder Stougaards minde.

Martin Ravn, Viceborgmester
Horsens kommune