Over 1500 børn og voksne dyster i First Lego League



Borgmester Peter Sørensen taler ved sidste års åbning af First Lego League. Arkivfoto.

Fremtidens læring og læringsmiljø er temaet, når Horsens traditionen tro deltager i den store First Lego League (FLL) konkurrence, der løber af stablen lørdag den 8. november på VIA Campus Horsens.
 Konkurrencen, der arrangeres i et samarbejde mellem Tværgående Enhed for Læring i Horsens Kommune og VIA University College Campus Horsens med Insero som hovedsponsor, sætter fokus på naturvidenskabelige og teknologiske fag.
 Med over 1500 deltagende børn og voksne fordelt på 52 hold placerer Horsens sig – også traditionen tro - som den største turneringsby for frivillige hold i Skandinavien.
 Det forpligter, siger Claus Grønlund, der er chef for Tværgående Enhed for Læring:
 - I år er temaet for FLL særligt spændende, fordi det spiller op til folkeskolereformen, hvor eleverne nu i langt højere grad forventes at spille en aktiv part i tilrettelæggelsen af deres læringsproces. Ved at arbejde med nye teknologier i undervisningen – for eksempel 3D-briller, -printere og sanserum - eller anderledes læringsmåder som rollespil, leg eller sport får de igennem FLL mulighed for at give deres bud på en spændende og engagerende læringsproces, siger Claus Grønlund og tilføjer, at FLL også er et spændende projekt, fordi det udfordrer eleverne til at tænke som forskere og ingeniører. Og så stiller det store krav til elevernes samarbejdsevner og deres evner til at arbejde både tværfagligt og på tværs af uddannelelsinstituioner.
 Eleverne dyster i kategorierne teknologi, forskning og markedsføring ved at definere en problemstilling og derefter komme med løsningsforslag. De skal desuden bygge, teste og programmere en robot til at løse en række opgaver. Og endelig skal de markedsføre varen.
 De to garvede Ramasjang-værter Sofie Østergaard og Tim Terry deler rollen som dagens konferencier.
 Efter åbningstalen ved borgmester Peter Sørensen skydes turneringen i gang, og der dystes hele dagen frem til præmieoverrækkelsen kl. 14.00.
 Ud over priser i de forskellige kategorier uddeles der en pris til den ultimative 1. plads: First Lego League Champions.
 Dette vinderhold får rejse og ophold betalt til den Skandinaviske finale, der finder sted i Industriens Hus i København den 29. november.

First Lego League er en verdensomspændende turnering.
Turneringen henvender sig til børn og unge mellem 10 og 16 år.
I Skandinavien deltager 873 hold fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne.
I Danmark er der 351 hold fordelt på 10 turneringsbyer.
Insero, der udvikler projekter m.m. inden for energi og kommunikationsteknologi, er hovedsponsor.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024