Rollator-træf ved infoskærme



”Tryk her” står der på infoskærmen ved indgangen til Søndergården i Brædstrup.
 Selvom nogle ældre oplever den digitale pil som skræmmende og uden for kontrol, så tør flere og flere godt trykke på den.
 Og når først de ældre har overvundet sig selv til at trykke én gang, åbner en helt ny verden sig for dem med fotos fra den seneste fest, lister over arrangementer, navne på beboere og meget mere.
 Digitale infoskærme er kommet for at blive rundt om på Horsens Kommunes plejecentre.
 For øjeblikket er 35 af disse skærme blikfang for beboere, pårørende og brugere udefra, og flere skærme er på vej.
 - Det er fantastisk at opleve, hvordan en digital skærm kan give nyt liv til beboere og pårørende på plejecentrene og være med til at åbne dørene for en større gruppe af brugere, fortæller Anne Buch, der er administrativ medarbejder på Søndergården.
 Hun tilføjer, at hvor man tidligere satte papiropslag på opslagstavlen eller offentliggjorde dem i avisen, så gør infoskærmene det nu muligt lynhurtigt at sende nyheder ud til beboere, pårørende og brugere, ligesom nyhederne kan blive delt med andre plejecentre. Og med en slutdato på er de lige så hurtigt væk igen.
 Ud over informationer om arrangementer m.v. er der også wayfinding på skærmene, hvilket gør det nemt for borgerne at finde vej til en bolig eller et af aktivitetslokalerne på de mange plejecentre.
 Ifølge kommunaldirektør Niels Aalund er plejecentrenes infoskærme led i en hæsblæsende udvikling af kommunens digitale kommunikation:
 - Tidligere tiders nyhedsformidling på opslagstavler, flyers m.m., som kræver en masse papir til print, er på vej ud. I stedet for vil infoskærmene løbende udbredes overalt i kommunen. For øjeblikket bliver der blandt andet arbejdet med at få lavet et mere ensartet design på skærmene til de mange forskellige målgrupper. Alt sammen med det formål at forbedre og gøre kommunikationen mere effektiv for borgerne.

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024