Passion, opera, tango og en 13 meter lang catwalk

Passion, opera, tango og en 13 meter lang catwalk
26. 03 2019
Koncertrækken Lydhør runder en succesfuld første sæson af med spektakulær forestilling i Insero Atrium, sammen med Den Jyske Opera's "Mariá de Buenos Aires" med bl.a. Kurt Ravn på rollelisten.

Tirsdag d. 2. april indtager Lydhør den nye tilbygning, Insero Atrium, ved Forum Horsens, sammen med Den Jyske Operas turnerende opsætning af Astor Piazzollas populære tango-opera, "Maria de Buenos Aires", og der meldes om stor forhåndsinteresse. På rolllelisten er nemlig én af landets mest folkekære skuespillere og sangere; Kurt Ravn.

Selve stykket er teknisk set en mini-opera på ca. 75 minutter, som også tager udgangspunkt i tangoens univers og således inkorporerer dansen som et bærende element.

Lokationen er nøje udvalgt, da opsætningen kræver rum til en 13 meter lang catwalk. Samtidig er det et mål med koncertrækken Lydhør netop at udvide og afprøve rammerne for præsentationen af den klassiske musikgenre. Med afsæt i sidste års "Rækker Ud"-koncert i Vor Frelsers Kirke i februar, med blandt andre Steffen Brandt og operasangerinden Andrea Pellegrini, kan Lydhør kigge tilbage på et første år med en sund interesse fra publikums side. Samtidig har koncertrækken bragt den klassiske musik rundt i forskellige konstellationer og lokationer: senest Horsens Kunstmuseum, og tidligere i den gamle byrådssal i Brædstrup, samt et indslag på Wall of Sound festivalen i september 2018.

Styregruppen bag Lydhør består af repræsentanter for det klassiske musikliv: Kevin Laplante (organist, Vor Frelsers Kirke), Thea Vesti Pedersen (klassik guitarist og kulturel entreprenør) og operasangerinden Andrea Pellegrini, samt overordnede tovholder, Jeppe Vind, leder af spillestedet KulisseLageret. Efter et vellykket første år, glæder gruppen sig til at kigge frem på næste runde af Lydhør-koncerter, og anbefaler alle interesserede at tilmelde sig Facebook-gruppen af samme navn.

Om selve forestillingen:

Kærlighed, passion og død. Kom med på en forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango.

Den Jyske Operas operachef Philipp Kochheim instruerer Astor Piazzollas mesterværk med Yamil Borges og Kurt Ravn i to af hovedrollerne.

Forestillingen kombinerer forskellige dramatiske genrer, hvor skuespil, dans og sang i konstant skiftende konstellationer blandt de fire medvirkende vil kredse om temaerne kærlighed, sex og død i en hvirvelvind af følelser antændt af Piazzollas udødelige tango-musik fremført af et 6-mandsorkester.

Uropførelsen af María de Buenos Aires i 1968 var en øjeblikkelig succes. Tango-operaen eller "operita" (en lille opera) som Piazzolla kaldte den, gjorde sit indtog på scenerne verden over. Den væsentligste grund til værkets lange levedygtighed er Piazzollas musik; den mere moderne tango nuevo, som skaber en unik atmosfære af melankoli og lidenskab.

Handling:

En ensom aften i Buenos Aires. En gammel mand tænker tilbage på sit livs kærlighed, som han aldrig har kunnet glemme: María, som døde for lang tid siden. Hendes ånd viser sig nu for ham, og de gennemlever hendes barndom i slumkvartererne, favelaerne, hendes drømme, hendes liv i underverdenen og i lurvede bordeller. De mindes begge deres første møde i smug og de timer, de tilbragte sammen, da de dansede i en café, nogle få dage før María blev myrdet. Den gamle mand indser, at kærligheden til María først slutter, når han selv dør.

Forestillingen finder sted i Insero Atrium (ved Forum Horsens).

Medvirkende:
María: Yamil Borges
Duende: Kurt Ravn
Den unge María: Nicole Luketic
Den unge Duende: Markus Schneider