Super nice at snakke med musikerne

- Det er nice, moderne og voksenagtigt at være en del af KulturCrewet, mener Marcus Ritter, der er med til at afvikle verdens største musikfestival for børn (Levende Musik i Skolen).
- Det er nice, moderne og voksenagtigt at være en del af KulturCrewet, mener Marcus Ritter, der er med til at afvikle verdens største musikfestival for børn (Levende Musik i Skolen).
Super nice at snakke med musikerne
20. 09 2019
Elever på Nim Skole får "hår på brystet" af at afvikle verdens største musikfestival. 10 elever på Nim Skole ved Horsens har en helt særlig begivenhed på skemaet i disse dage. De er nemlig medlem af et KulturCrew, som blandt andet er med til afviklingen af LMS Musikfestival - verdens største for børn - som Horsens og Odder kommuner er værter for den 1.-3. oktober 2019.

Af Vibeke Juul, foto: BilledWerk v/Allan Ringgaard

Og den tjans er klart mere "nice, moderne og voksenagtig", som de selv udtrykker det, end det for eksempel er at sidde med i elevrådet. Og så får man "hår på brystet" af opgaverne i form af selvtillid og evne til at arbejde selvstændigt, mener de.

Eleverne skal primært være ansvarlige for kontakten med de mange musikere op til festivalen, og under selve arrangementet er de værter for de over 200 forskellige koncerter, der foregår rundt om på spillesteder og kulturinstitutioner i Horsens Midtby.

Selv har eleverne en meget cool attitude over for alt dét, de forventes at levere:

- Min farmor er meget stolt over mig, fordi jeg er med til at arrangere verdens største musikfestival for børn, men her på skolen foregår det hele stille og roligt, og vi bliver ikke på den måde set op til af vores klassekammerater, fortæller Marcus, der godt kan lide at være med i KulturCrewet fordi "vi bliver taget seriøst, og så er det vildt spændende at snakke med musikerne."

Ifølge Karen Bjarnov Nesheim, der er musiklærer på Nim Skole og kontaktperson for KulturCrewet, giver arbejdet med LMS-eleverne mange kompetencer, der også kan bruges i andre sammenhænge:

- Til LMS har eleverne at gøre med rigtige musikere og ægte koncerter. Det indebærer et stort ansvar, for hvis de ikke gør tingene, bliver de ikke gjort. De lærer at tage initiativ og blive selvstændige - noget de som KulturCrew kan bruge hele året, når skolen holder kulturdage.

For at give eleverne en sidste brush up på opgaverne bliver der holdt en kursusdag for alle KulturCrews:

Mandag den 23. september på Den Grå Fabrik i Horsens fra kl. 9.00-14.45 og Tirsdag den 24. september på Parkvejens Skole i Odder fra kl. 9.00-15.00.
Her arbejder eleverne blandt andet med præsentationsteknik og journalistik.